En skön seger senast mot Malmö FF och ny träningsmatch att vänta mot AIK under lördagen. Robert Gojani, mittfältsmotor i IF Elfsborg, trivs med tillvaron just nu.

Det spelades match mot Malmö FF två gånger om i lördags. I det första mötet ett ordinarie IFE – och i det andra en desto yngre uppställning. Den första matchen, den som bland andra Robert Gojani spelade 90 minuter i, slutade hela 4–0 i IF Elfsborgs favör. En solid insats, summerar Robert Gojani när han får frågan.

– Jag tycker att vi gör det bra i den matchen. Vi alla spelare på plan förstår varandra väldigt bra. Malmö har mycket boll i första men vi står rätt i försvarsspelet och släpper inte till nånting egentligen. Och utöver det har vi även ett välfungerande anfallsspel. Det var skönt.

Någonting, precis som han är inne på, som verkligen klickade var defensiven. Där har man spetsat till samspelet ytterligare den senaste tiden.

– Verkligen. Vi har gått in i försvarsspelet lite mer nu, även om vi också lagt mycket fokus på anfallsbiten. Men det såg bra ut mot MFF. Alla gjorde sin det man skulle i respektive roll.

Hur kändes det för egen del i det mötet?

– Jo, men det kändes bra. Sedan är det så att när hela laget verkligen klickar så ser man också bra ut. Vi där ute måste hjälpa varandra. Förstår vi varandra och ger max, går det förhoppningsvis så bra som det gjorde här. En grym laginsats.

Robert Gojani skrev också relativt nyligen på för en fortsättning i gulsvart. Ett beslut han känner sig minst sagt tillfreds med. Han känner sig hemma i Borås och i IF Elfsborg.

– Jag skulle säga att det inför i år känns som vanligt, om man kan säga så. Det känns egentligen precis som förra året. Några nya spelare, både underifrån och utifrån, men annars är mycket sig likt. Det är som det ska vara, säger han glatt.

Under lördagen väntar träningsmatch mot AIK. Då hoppas man kunna fortsätta på det man visade mot Malmö senast.

– Det är väl samma sak i tankarna som inför Malmö-matchen. Vi går dit för att slipa på saker som ska slipas på inför allsvenskan, vilket är allt möjligt egentligen. Sedan handlar det även om att få igång kropparna också.

Gav segern senast extra självförtroende inför det som komma skall?

– Det är alltid skönt att vinna. Det är nya matcher hela tiden och såklart bra att få med självförtroende och gå vidare. Men det gäller också att snabbt gå vidare och ladda om, säger 28-åringen.

Kollektivet är det som ligger i fokus för Robert Gojani. Där tycker han sig se att IF Elfsborg ligger helt rätt, och även att de nya spelarna snabbt blivit en viktig del av gänget.

– De spelarna som har kommit in, både unga och lite äldre, har verkligen tagit för sig. Både på plan och utanför plan, till exempel i omklädningsrummet. Alla har kommit in bra och det känns riktigt, riktigt bra, avslutar han.

IF Elfsborg–AIK spelas lördag 20 mars med avspark klockan 13.00. Matchen sänds på Discovery+.