Under fredagseftermiddagen väntar ny träningsmatch för IF Elfsborg när klassiska Örgryte IS kommer på besök till Borås Arena. Rutinerade Samuel Holmén ser fram emot uppgiften och vill fortsätta se sitt lag ta kliv framåt.

Även om den senaste träningsmatchen, den mot AIK, slutade med förlust kunde spelare och ledare kort efter att besvikelsen lagt sig kolla igenom matchen – och då också ta med sig många bra delar därifrån.

– Det är alltid svårt när man förlorar med 2-0, men det är en träningsmatch. Vi har analyserat och det finns väldigt mycket bra att ta med oss. Det är i båda straffområdena vi ska förbättra det lilla. Vi släpper till målen för enkelt och vi har svårt att få bollen i mål framåt. Spelmässigt är det en bra match. Vi skapar mycket chanser och håller också dem borta från väldigt mycket utöver deras mål och kanske något läge till. Så en helt okej match, summerar Samuel Holmén.

Samuel Holmén, som i sommar fyller 37, har hunnit med mycket under sin karriär. Bland annat en hel del försäsongsperioder. Nu ser han fram emot att årets börjar lida mot sitt slut och att allsvenskan hägrar.

– Jag mår väldigt bra just nu. Börjar se ljuset i tunneln efter en lång försäsong med hårt jobb. Man tränar, äter och sover i princip under den delen av året. Nu ser man den allsvenska premiären framför sig och då lättar det på träningen, och det blir lättare kroppar. Nu sa ska jag och vi börja hitta formen ordentligt närmsta veckorna. Jag som varit med såpass länge fokuserar inte så mycket på mig själv. Jag fokuserar på laget och där ser det bra ut. Vi tar steg varje dag. Varje träningspass och varje match, säger han.

Den rutinerade spelaren är, precis som han nämner, en annan spelare idag än förr i tiden. Nu handlar allt om att se till IF Elfsborgs bästa.

– Det är klart att det förändras. När man är yngre så har man sin egen karriär att tänka på utöver att det ska gå bra för laget. Sedan jag flyttade tillbaka hit har jag bara tankarna på Elfsborg. Jag är här för klubben och inte för mig. Det har blivit naturligt och det är också ganska skönt att bara kunna fokusera på vad som är bäst för laget, säger han och utvecklar:

– Det är kul med många nya unga spelare som dessutom är väldigt ivriga på att lära och bra på att ta emot hjälp och tips. Men sedan när jag kommer ut på planen har jag hungern kvar, utan tvekan. Jag älskar att vinna. Det drivs jag verkligen av. Så man kan väl säga att jag har hittat en väldigt bra balans i det. För tio år sedan hade jag inte varit jättenöjd med sparsam speltid och inte vara en av de viktigaste i laget. Så känner jag inte nu. Jag vet var jag är i min karriär och jag hjälper till på de sätt jag kan. Om det är på planen, på bänken eller på träningsplanen är upp till andra att bestämma.

Nu väntar alltså match mot Örgryte IS. Då hoppas Holmén och gänget på att ytterligare några detaljer kommer att falla på plats.

– Känslan inför matchen är bra. Vi tar som sagt steg framåt varje träning och varje match. Vi vet vad vi ska göra bättre och vi ska också bli ännu bättre på det vi redan är bra på. Förhoppningsvis kan vi ta ytterligare steg i vissa delar av vårt spel som vi pratat om. I matchen mot Öis hopppas jag att det ska visa sig. Vi är riktigt laddade.

IF Elfsborg–Örgryte IS har avspark 14.00 under fredagen. Matchen sänds på Discovery+ Sport.