Från start i segermatchen mot Örgryte IS och dessutom en hållen nolla. Mittbacken Gustav Broman, uppflyttad i a-laget till i år, trivs med sin tillvaro just nu och ser fram emot fredagens genrep mot Halmstads BK.
– Viktigt att vinna den matchen, säger han.

Gustav Broman, 19, är en av flera nya spelare 2021 års a-trupp. Mittbacken kommer från de egna leden och att ha tagit sig hela vägen upp är något han är väldigt stolt över.

– Det känns såklart skitkul att vara en del av a-truppen, något man har kämpat för väldigt länge. Och det är klart att det är kul att få förtroende och spela och visa vad man går för. Jag tycker att det jag spelat har det gått bra och jag har visat upp mina kvaliteter, säger Gustav Broman som också känner att han kommit in bra i gruppen:

– Jag trivs fantastiskt bra. Underbara gubbar hela högen som välkomnat mig och de andra nya spelarna med öppna armar. Man känner sig som en i gänget och det är skönt att ha den tryggheten. Det är mycket enklare att prestera då.

I lagets senaste träningsmatch, segermatchen hemma mot Örgryte IS, fick han dessutom chansen i manager Jimmy Thelins startelva.

– Skitkul att spela från start. Men sedan tycker jag inte att vi som lag kommer upp i den nivån vi ska i den första halvleken. Då gör vi inte alls en bra match. Sedan blir vi lite omskakade i paus. Jimmy berättade att han inte var nöjd, och sedan tar vi några kliv upp och ser till att komma därifrån med en stabil 2–0-seger, säger Gustav Broman som dessutom assisterade till det andra målet.

På mittbackspositionen är det hård konkurrens i IF Elfsborg. Men det ser Broman enbart som något utvecklande.

– Det är en jättetuff konkurrenssituation. Många av allsvenskans bästa mittbackar spelar i IFE, vilket är väldigt utvecklande för egen del. Man får följa de killarna i träning dag ut och dag in och lära sig av dem. Dessutom plocka in bitar från deras spel till sitt eget spel. Man utvecklas av att ha bra spelare runt sig. Det är tuff konkurrens, men jag ser det som en utmaning, säger han.

Under fredagen väntar ytterligare en träningsmatch – men en en speciell sådan. Det är nämligen den sista innan dess att allsvenskan sedan drar igång.

– Det är ett genrep inför premiären. Det gäller att vi gör en bra prestation som helhet och visar att de delar vi jobbar med på träning sitter inför premiären. Vi ska visa att det är Elfsborg som spelar. En bra prestation och sedan är det viktigt för självförtroendet att dessutom vinna matchen.

Han avslutar:

– Man märker att det närmar sig nu. Det blir roligare och roligare med fotboll och solen har börjat titta fram. Det är väldigt härligt att spela fotboll på Borås Arena just nu.

IF Elfsborg–Halmstads BK sparkas igång klockan 14.00 under långfredagen. Matchen sänds på Discovery+ Sport.