Gustav Broman, 19, är en av flera nya spelare som flyttats upp till 2021 års a-trupp. Mittbacken kommer från de egna leden och att ha tagit sig hela vägen upp. Efter en fin inledning av säsongen förlänger IF Elfsborg Gustav Bromans kontrakt till säsongen ut.

-Det känns hur bra som helst och det är kul att få den här chansen. Det är ett kvitto på att man gjort något bra så nu är det bara att fortsätta att jobba hårt. Jag ser framemot ett år som bidrar till mycket utveckling, att få komma in i laget och lära sig spelsättet ordentligt och att ta chansen när jag får den, säger Gustav Broman.

-Gustav har med beslutsamhet anpassat sig till ett högre tempo, han har förtjänat sin plats i truppen och bidragit med energi samt ledarskap. Han jobbar hårt för laget och tar nya kliv hela tiden, säger manager Jimmy Thelin.

-Inför 2021 har vi nu flyttat upp fem egna spelare vilket gör att truppen återigen innehåller cirka hälften av spelare från egna led, vilket känns bra och en del av vår identitet. Ett stort beröm till våra ledare i ungdoms- och elitlagen med Tony Lundqvist i spetsen. Detta visar också till våra spelare underifrån att chansen att nå representationslaget alltid finns där. Truppen är nu klar och redo för 2021:års seriestart och framtida utmaningar, säger klubbchef Stefan Andreasson.