Nu är det äntligen dags! Idag är det seriepremiär för IF Elfsborg – och det hemma på Borås Arena. Djurgårdens IF står för motståndet i en match där allt handlar om att vinna.
– Det behöver inte vara vackert, säger en laddad André Römer.

André Römer, 27, värvades till IFE inför den här säsongen från danska Randers FC, och har på senare tid verkligt kommit att bli en viktig pusselbit på mittfältet. Och den korta tiden till trots i både klubben och staden känner han sig redan mer än hemma.

– Jag trivs superbra och det har varit riktigt bra så här långt. Jag och min familj har skaffat oss ett hus och känner oss redan som hemma där. Självklart är det lite nya saker både fotbollsmässigt och runtom som jag måste lära mig. Men laget har varit väldigt lätt att komma in i. Det är en lätt grupp människor, både spelare och ledare, säger André Römer.

Trivs du med sättet IFE spelar fotboll?

– Verkligen. Det är så jag vill spela. Man letar alltid efter direktpassning och man går för att göra mål när det är möjligt. Inte ha bollen bara för att ha bollen. Det gäller att gå för att göra så många mål som möjligt.

Vad känner du att du bidrar med på planen?

– Mitt huvuduppdrag är att försvara. Där ligger mitt stora fokus. Sedan hoppas jag naturligtvis att jag kan både göra fler mål och fler assist än jag gjort tidigare säsonger. Det har känts väldigt bra den tiden jag varit här och redan hunnit med både mål och assist, säger André Römer som ser sig själv som en spelare med ett stort lugn och en förmåga att se spelet.

Efter en tids träningsmatcher är det nu skarpt läge på riktigt. Idag kommer Djurgårdens IF på besök till Borås Arena för premiär i årets upplaga av Allsvenskan.

– Vi ska vinna matchen. Det är det viktiga. För mig behöver det inte vara vackert i en premiärmatch. Det är mycket viktigare att bygga självförtroende från start. Vårt jobb på söndag är att besegra Djurgården.

Känner ni er redo för allsvensk premiär?

– Utan tvekan. Jag har inte varit här hela försäsongen men av det jag hunnit vara med känns det riktigt bra. Vi har skapat mycket målchanser och defensiven har också sett bra ut. Dessutom har vi spelare som är på väg tillbaka så det kommer bara bli bättre, avslutar André Römer.

IF Elfsborg–Djurgårdens IF startar 17.30 och den sänds via Discovery+.