Det blev en tuff fight när Elfsborg åkte till Varberg för match. En match som vägde rakt igenom där hemmalaget till slut stod med tre poäng. 

I solen i Varberg var det dags för årets tredje match i U21 Allsvenskan Mellersta för Elfsborg. Årets tredje match i serien för gulsvart där de båda inledande matcherna slutat med vinst för boråsarna. För hemmalaget Varberg var det dock första matchen för säsongen i denna serie, vilket gjorde det på förhand lite svårt att se någon typ av formkurva i serien. Det var en tämligen jämn match där Varberg formerade ett starkt U21-lag med mycket rutin kryddat med sena nyförvärv. För Elfsborgs del var det de nyligen uppflyttade A-lagsspelarna plus Mathias Dyngeland, Ahmed Qasem och Jacob Ondrejka som ställdes på planen.

Det här skulle också bli en tuff match som stod och vägde egentligen fram och tillbaka hela matchen. Gulsvart skapade några chanser, men hade svårt att komma till de där allra hetaste lägena och avsluten. Istället var det Varberg målmässigt som fick medvind efter en straff som dömdes mot Elfsborg i slutet av första halvlek. Nyförvärvet Ryan Moon sköt in bollen bakom Mathias Dyngeland och hemmalaget hade en ledning med sig in i halvtidsvilan.

Fokus landade fel i andra halvlek

I andra halvlek kom Elfsborg ut och var på kvitteringsjakt, men istället för att lägga allt krut på att spela sin egna bästa fotboll var det annan frustration som gick igenom laget.

– Vi hanterar matchen väldigt bra i första halvlek, men i början av andra halvlek föll vi ur och fick fel fokus. Vi började klaga på domslut och annat. Jag vet själv hur frustrerande det kan vara om man anser sig få domslut mot sig, men det är vad det är och Varberg kunde bara njuta av att de fick matchen dit de ville. Sedan blev det bättre, men vi vann inte fighten idag, säger tränare Emir Bajrami.

Varberg lyckades även göra 2-0 med halvtimmen kvar att spela och några gulsvarta mål blev det inte idag. I de senaste matcherna har Elfsborg visat en bra effektivitet och fint spel, idag var det ett annat motstånd och annan spelidé som var hindret.
– Ingen föll ur ramen, vi är ändå där i matchen men det vi lärde oss var att Varberg har byggt upp en kultur, och för att kunna vinna så krävs det att man tar fighten. Matchen vägde hela tiden egentligen, vi skapade chanser men blev lite omständliga, tog någon touch för mycket och så. En jämn match men idag var det Varberg som vann fighten, så kan man sammanfatta det. Det är nyttigt för våra yngre killar, som de flesta är idag, att lära sig spela mot en sådan här motståndare också, avslutar Emir.

Varbergs BoIS – IF Elfsborg 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 straff 44′, 2-0 59′

Startelva: Mathias Dyngeland (mv) – Johannes Abdulahad, Gustav Broman, Teodor Svensson, Oliver Zandén – Kevin Holmén, Otto Vallentin, Noah Söderberg – Ahmed Qasem, Marokhy Ndione, Jacob Ondrejka
Ersättare: Simon Andersson (mv), Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Filip Gustafsson, Besfort Zeneli, Theo Lind.