Förlust i hemmapremiären ska bli till vinst i bortapremiären. Tim Rönning och hans IF Elfsborg är laddade inför måndagens möte med Varbergs BoIS.
– Mycket positivt som vi tagit med oss, säger han.

Premiären är avklarad. Djurgårdens IF, som var på besök på Borås Arena, lyckades ta med sig alla tre poängen. IF Elfsborgs Tim Rönning känner förlusten till trots att man kan ta med sig mycket positivt från de 90 minuterna.

– Just där och då var det väldigt surt försåts. Man vill aldrig torska matcher. Men sedan när vi såg matchen i efterhand var det mycket bra som vi kan ta med oss. Det var lite otajmat framåt vissa gånger som gör att det blir halvdana chanser istället för hundraprocentiga målchanser. Men vi är inte oroliga alls, chanserna är där och vi kommer sätta dit dem framöver, säger han.

Tim Rönning var tillbaka i målet mot Djurgårdens efter en tids skadebekymmer. 22-åringen känner sig både återhämtad och redo för fortsättningen.

– Jag tycker det känns bra. Vi hittade en bra rehabplan för mig så att jag skulle kunna vara tillbaka till premiären. Kände inget i knät under matchen alls, säger Tim Rönning som vill lyfta fram kompetensen i staben:

– Vi spelare ska hålla oss på planen så mycket som möjligt, och där gör de ett extremt bra jobb. Det känns skönt att ha den kompetensen här.

Backlinjen i premiären var i princip sig lik den som Tim Rönning vant sig vid att ha framför sig. Ny för den här säsongen är Maudo Jarjué som mot Djurgården bildade mittbackspar med Joseph Okumu.

– Samarbetet oss emellan funkar bra. Vi har fått några träningspass och några träningsmatcher på oss att träna på det. Vi anpassar oss bra efter varandra, tycker Rönning.

Under måndagen är det dags för omgång 2 i allsvenskan. Varbergs BoIS står på schemat och den matchen spelas på bortaplan.

– Det känns riktigt bra inför den. Vi känns otroligt laddade och taggade för den matchen. En svår och tuff bortamatch men vi är beredda att göra allt som krävs för att ta tre poäng.

Några större förändringar i spelet tror han inte krävs. Det gäller att ladda om och sedan trycka på gasen.

– Precis. Bara att köra på. Det var mycket som såg bra ut i premiären. Sedan är det alltid oavsett smådetaljer man slipar på. Dessutom är det mycket nerver i en premiär, och det brukar heller inte alltid se så bra ut i en premiär. Även fast vi torskade med 2–0 är det mycket positivt att ta med sig framåt och inför matchen mot Varberg, avslutar han.

Varbergs BoIS–IF Elfsborg sparkas igång idag måndag klockan 19.00.