Ibland vill bollen inte in – dagens match mot BK Häcken var just en sådan match. Istället kunde hemmalaget vinna med 2-0. 

En härlig vårdag, sol, en lagom lång bussresa och en inspirerande match mot BK Häcken – det var vad som bjöds IF Elfsborg i U21 Allsvenskan på tisdagen. Efter förra veckans förlust mot Varbergs BoIS var det ett revanschsuget Elfsborg som kom till Hisingen. För Elfsborgs del var detta den fjärde i serien, för hemmalaget Häcken var det blott den andra. Men det var gästerna som kom ut riktigt starkt. Elfsborg hade en riktigt bra första halvlek där chanserna avlöste varandra, där spelet stämde och Häcken var rejält pressade. Det enda som saknades var ett mål.
– Första halvlek dominerar vi fullständigt. Vi kommer till lägen men bollen ville inte tyvärr inte in, säger tränare Emir Bajrami.

I halvtid pushades laget att fortsätta på den inslagna vägen, att offensivt fortsätta på samma sätt och pressa Häcken för det brukar resultera i mål, men andra halvlek skulle inte bli som den första. Istället för kontroll, rejält med chanser och hög intensitet mattades pressen en aning. När dessutom Häcken kunde ta ledningen på ett distansskott efter hörna, då gick luften ur en aning.
– I andra halvlek tappar vi lite i prestationen. Istället för att jobba som ett riktigt kollektiv, som i första halvlek, jobbar vi lite mer en och en. De får in en andraboll från distans och då börjar vi göra fel saker. Vår ”push” börjar för tidigt, vi börjar slå långbollar och tappar det fina spel vi hade i första. Vi är ju där, vi har lägen men bollen vill inte in, fortsätter Bajrami.

Ett distansskott till blev det som styrdes in vid bortre stolpen, och därmed hade Häcken 2-0 vilket också blev slutresultat. Elfsborg har nu stått för ytterligare en bra prestation, men tränare Bajrami vill se lite mer jämnhet i prestationen.
– I årets första två matcher hade vi en bra prestation genom hela matchen. Mot Varberg och i dag så presterar vi riktigt bra i en halvlek, men vi måste kunna prestera över 90 minuter och göra rätt saker över längre tid. Första halvlek idag var en fantastiskt kollektiv insats, ett lag som gör rätt saker, det måste vi fortsätta med, avslutar Emir.

BK Häcken – IF Elfsborg 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 63′, 2-0 79′

Startelva: 1. Mathias Dyngeland (mv), 20. Johannes Abdulahad, 27. Gustav Broman (K), 4. Christopher Mc Vey, 29. Oliver Zandén – 11. Besfort Zeneli, 14. Jacob Ondrejka, 18. Ahmed Qasem, 22. Kevin Holmén, 23. Noah Söderberg, 25. Jack Cooper Love
Ersättare: 30. Simon Andersson (mv), 2. Teodor Svensson, 7. Theo Lind, 8. Filip Gustafsson, 16. Stefan Ceganjac, 17. Filip Persson, 21. Otto Vallentin