I den senaste omgången borta mot Varbergs BoIS säkrades IF Elfsborgs första seger för året. Stor del i de tre poängen hade anfallaren Marokhy Ndione som stod för två av tre mål. Nu ser han fram emot dagens drabbning mot Mjällby.
– Om laget fungerar så fungerar man också själv, säger en ödmjuk Marokhy Ndione.

IF Elfsborg inledde måndagens bortapremiär mot Varbergs BoIS strålande och redan i den sjunde minuten tryckte Maudo Jarjué in ledningsmålet. Sedan såg två mål från Marokhy Ndione till att säkra säsongens första seger. 1–3 (0–2) skrevs slutresultatet till.

– Det var ett perfekt resultat för oss och perfekt att ta tre poäng. Viktigt nu i början av säsongen att ta så mycket poäng som möjligt och hänga på. Hela laget gjorde en bra insats. Vi anpassade oss bra till hur motståndarna spelade och respekterade deras styrkor, säger Marokhy Ndione som också är nöjd med hur han själv presterade:

– Jo, men det gick bra för mig också. Fungerar laget, fungerar man själv också. Det var viktigt för laget och självklart också viktigt för egna moralen och självförtroendet. Nu siktar jag på nästa och vill göra en bra match om jag får chansen.

Hur tycker du att konkurrenssituationen är mellan er anfallare?

– Det är en väldigt bra situation. Det är jag, Jack (Cooper-Love) och Per Frick, och det är två bra spelare jag konkurrerar med. För mig handlar det om att göra det bra på träning och fokusera på mitt. Sedan bestämmer tränaren vem som spelar.

21-åringen har längtat efter matcherna och han ser fram emot vad 2021 har att bjuda på.

– Jag ser positivt och tror att det kan bli en bra säsong för oss. Nu vill vi fortsätta på det spåret och göra det minst lika bra i år som förra året.

Nästa anhalt är match mot Mjällby AIF hemma på Borås Arena på måndag.

– Vi går in i den matchen med samma tänk som vanligt. Försöka respektera hur de spelar och använda det i vår gameplan kring hur vi ska ta oss an den matchen. För mig, om jag får chansen, ska jag bara göra det så bra som möjligt. Är alla rejält påkopplade så gör vi en minst lika bra insats som senast, avslutar Ndione.

IF Elfsborg–Mjällby AIF har avsparkstid klockan 18.30 under måndagskvällen och sänds på discovery+.