Efter två bortamatch kom Elfsborg hem till Borås Arena – då blev det en stabil seger med 3-1 mot Falkenbergs FF. 

På tisdagen var det dags för Elfsborg att spela mot Falkenbergs FF i U21 Allsvenskan Mellersta. För Elfsborgs del var det femte matchen men för Falkenberg var det blott säsongens andra match, i en haltande tabell. Hemmalaget var revanschsugna efter att varit på resande fot de senaste två omgångarna, två matcher som slutat med förlust trots spelmässigt rätt bra insatser. Det märktes att hemmalaget ville komma ut, ta ett grepp om matchen och få igång sitt spel. Dessutom var det bra snurr på planen och ett tämligen högt tempo. Gästerna stod emot bra men efter en halvtimma gav Elfsborgs press utdelning när Jack Cooper Love gjorde 1-0. Precis före halvtidsvilan kunde sedan Christopher Mc Vey sätta 2-0, något som gav en mer behaglig känsla inför den andra halvleken.

Hemmalaget kontrollerade tillställningen

Tänkbart var att motståndarlaget skulle försöka få till en snabb reducering i andra halvlek för att skapa nerv i matchen. Dock var det istället hemmalaget som återigen kunde hitta in bollen bakom Falkenbergsmålvakten, denna gång genom Ahmed Qasem drygt tio minuter in i andra halvlek. Elfsborg hade tämligen god kontroll då Falkenbergs energinivå gick ner lite och gästerna hade svårt att skapa någon egentlig press. Tremålsledningen var sedan intakt ända fram till slutet av matchen när Mathias Dyngeland och försvaret jobbade för att hålla nollan, men på stopptid fick gästerna en straff som de förvaltade till 3-1, vilket också blev slutresultat.

Christer Persson coachade laget i dagens match och ger sin syn:
– Vi gör väldigt mycket bra saker. Får bra effekt av en hög press och försvarsspel, vi vinner mycket boll samtidigt som vi lägger ner mycket energi och många löpmeter, något vi får bra betalt för. Vi gör tre mål men borde gjort ett par till om effektiviteten och beslutsförmågan varit bättre. Lite synd att vi släpper till en straff för det är alltid skönt att hålla nollan. Det är mycket som är bra men det finns lite att förbättra.

Under de två senaste matcherna har det inneburit förlust, men laget har stått för 45 bra minuter i respektive match. I dag var det bättre.
– Vi gör en bra första halvlek som bäddar för resten av matchen. Vi vill driva på och hålla uppe spelet vilket vi gör matchen igenom idag. Däremot brister vi för mycket i sista tredjedelen vilket vi får jobba på, men vi håller uppe mycket spel över 90 minuter vilket är positivt, avslutar Christer.

Elfsborgs nästa match spelas nästkommande tisdag när det blir ett rejält lokalderby. Norrby IF står som hemmalag och Elfsborg som gäster, dock i en bekant miljö på Borås Arena.

 

IF Elfsborg – Falkenbergs FF 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 Jack Cooper Love 33′, 2-0 Christopher Mc Vey 42′ 3-0 Ahmed Qasem 55′, 90+1′ 3-1

Startelva: 1. Mathias Dyngeland (mv), 4. Christopher Mc Vey, 8. Otto Vallentin (72′), 14. Jacob Ondrejka, 15. Leo Väisänen (60′), 18. Ahmed Qasem, 22. Kevin Holmén, 25. Jack Cooper Love (72′),
28. Noah Söderberg, 29. Oliver Zandén, 32. Gustav Broman (K)
Ersättare: 30. Simon Andersson (mv), 5. Teodor Svensson, 6. Stefan Ceganjac (60′), 7. Filip Gustafsson, 10. Theo Lind (72′), 16. Besfort Zeneli (72′)