Med två raka segrar i bagaget kliver IF Elfsborg under söndagen in på Friends Arena för en tuff bortamatch mot AIK. Jeppe Okkels tror stenhårt på seger – och vet vad som krävs av laget.
– Vi måste jobba hårt och tillsammans, säger han.

Tre sköna poäng säkrades när Mjällby AIF var på besök på Borås Arena under måndagen. Slutresultatet skrevs till 1–0 där Marokhy Ndione tryckte in matchens enda mål på straff. Gästerna från Sölvesborg tryckte febrilt på för en kvittering mot slutet – men IFE försvarade väl och tog matchen i mål på ett stabilt vis. Ett styrkebesked från laget, menar Jeppe Okkels.

– En fin vinst på hemmaplan och gott med tre poäng. Jag tycker inte att vi gör vår bästa match. Det ser helt okej ut men framför allt är det viktigt att vinna matcher nu från start, säger Okkels.

Årets säsong inleddes med förlust mot Djurgårdens IF. Därefter seger mot Varbergs BoIS och nu även mot Mjällby AIF.

– Inledningen av säsongen har varit helt okej. Vi kollade på första matchen mot Djurgården och vi tycker att vi gör en bra match. Där ville vi verkligen vinna, så det var surt. Sedan har vi rest oss och vunnit de två senaste matcherna. Men vi måste jobba vidare och skaffa fler poäng om vi vill vara i toppen även i år.

Hur har det känts för egen del så här långt?

– Okej. Jag är glad för att spela och att bidra till att laget vinner matcher. Jag försöker alltid jobba hårt för laget och göra det som Jimmy (Thelin, manager) vill ha från mig. Men det kan också bli bättre, det är jag säker på, säger Jeppe Okkels.

Under söndagen är det dags för match nummer fyra i årets allsvenska. Då är det AIK som står på schemat – och det på bortaplan.

– Vi har pratat om att AIK är ett bra lag och att det kommer bli en tuff match. Vi ska försöka göra vår grej, som ett lag tillsammans, för då tror vi alla att vi kan ta med oss en vinst från Friends Arena. Vi kollade på fjolårsmatcherna mot dem och där hade vi ett par fina matcher, så vi vill få till något liknande, säger han och avslutar:

– Vi ska jobba hårt och vi ska jobba tillsammans.

AIK–IF Elfsborg har avspark klockan 17.30 under söndagen och sänds på discovery+.