Det blev en riktigt härlig seger över Norrby IF när IF Elfsborg vann med hela fem mål mot lokalrivalen. 

På tisdagseftermiddagen åkte Elfsborg på bortamatch i något av ett klassiskt rivalmöte. Eller knappast åkte, bara bytte avbytarbås på Borås Arena när Norrby IF stod som värdar. Glädjande nog stod också gulsvart emot favorittrycket och fick en rejäl islossning målmässigt. Inom loppet av tio minuter i första halvlek kunde Elfsborg gå upp i en tremålsledning och matchen var mer eller mindre säkrad. När Noah Söderberg dessutom satte 0-4 precis före paus kändes det riktigt tryggt. I andra halvlek hade sedan Elfsborg riktigt bra kontroll på händelserna och dessutom kunde Teodor Svensson göra 0-5 bara tio minuter in i halvleken, vilket också blev slutresultat.

Tränare Emir Bajrami var väldigt nöjd med matchen och prestationen:
– Det här var en kanonmatch. Grabbarna gör en otroligt mogen insats genom hela matchen och kan läsa av var Norrby vill göra på ett bra sätt. Vi är distinkta i matchen och kan göra fem mål efter fina kombinationer, inlägg och vassa inspel i boxen. När vi börjar göra mål rinner det iväg och grabbarna ska ha all cred att vi höll ihop som ett lag genom hela matchen.

Nu väntar ett mindre uppehåll till den 25:e maj i U21 Allsvenskan, men glädjande är att U-truppen nu kan spela träningsmatcher – med premiär för P19 i helgen.
– Nu ska vi möta Örgryte och det är årets första träningsmatch för U-truppen. Det är riktigt bra att killarna får spela match, att ha matchmiljö, spela på stor plan och så vidare. Då får vi reda på vad vi kommer behöva jobba på med U-truppen framgent också, avslutar Emir.

 

Norrby IF – IF Elfsborg 0-5 (0-4)

Mål: 0-1 Besfort Zeneli 25′, 0-2 Gustav Broman 29′, 0-3 Jack Cooper Love 36′, 0-4 Noah Söderberg 45′, 0-5 Teodor Svensson 55′

Startelva: 1. Mathias Dyngeland (mv), 4. Christopher Mc Vey, 8. Otto Vallentin, 10. Besfort Zeneli, 15. Leo Väisänen, 18. Ahmed Qasem, 22. Kevin Holmén, 25. Jack Cooper Love, 28. Noah Söderberg, 29. Oliver Zandén, 32. Gustav Broman (K)
Ersättare: 30. Simon Andersson (mv), 5. Teodor Svensson, 6. Stefan Ceganjac, 7. Filip Gustafsson, 12. Alexander Bernhardsson, 16. Theo Lind, 23. Prince Isaac Kouame