Leo Väisänen har saknats under inledningen av säsongen på grund av skada. Men i matchen mot Kalmar FF senast var han tillbaka från start – och blev dessutom målskytt.
– Kul att göra mål men synd att vi inte kunde döda matchen, säger han.

Leo Väisänens mål i matchminut 61 betydde 2–0 till IF Elfsborg hemma mot Kalmar FF i lördags. Tidigare i matchen hade Per Frick styrt in det första målet. Men mot slutet lyckades Kalmar ta sig tillbaka – och kunde också få in en kvittering med bara minuter kvar att spela.

– Vi hade det lite svårt i den matchen, vi fick kämpa hårt. Vi var inte riktigt med samtidigt som Kalmar var bra. Så det gäller att vi är lite vassare framöver och höjer oss ytterligare för att ta tre poäng i matcherna, säger Leo Väisänen som bildade mittbackspar tillsammans med Maudo Jarjué.

Hur kändes det att få göra mål?

– Mitt första mål i allsvenskan, så det var väldigt kul. Men det är synd att vi inte kunde döda matchen.

Matchen mot Kalmar FF var alltså 23-åringens första efter en skada som drabbade honom i höstas.

– Det kändes bra att vara tillbaka på planen igen. Det har varit en lite annorlunda försäsong för mig, men äntligen gav slitet resultat och jag kan spela fotboll igen. Allt känns bra i både kropp och sinne – jag känner mig redo för en ny match.

Och redan under onsdagskvällen är det dags igen för IF Elfsborg. Då väntar IK Sirius på bortaplan i allsvenskans sjätte omgång.

– Sirius är ett bra lag. Jag skulle nog säga att de är rätt lika Kalmar. De gillar att spela fotboll och äga bollen. Det känns som att det kan bli en liknande match som i lördags. Vi behöver göra en bättre insats än senast för att vinna, men vi känner att vi är redo. Det här kommer att bli en bra match.

IK Sirius–IF Elfsborg sparkas igång klockan 18.30 och matchen sänds på discovery+.