Det blev en härlig seger när Elfsborg besegrade Jönköpings Södra med hela 5-2 på tisdagskvällen. 

För IF Elfsborg var det redan dags för den sjunde matchen i U21 Allsvenskan Mellersta. Dock var det tre veckor sedan laget spelade seriematch efter storsegern mot Norrby. För gästande Jönköpings Södra var det blott den andra matchen i årets serie, och den första spelades för över en månad sedan.

Elfsborg fick en riktigt bra start på matchen och kunde ta ledningen genom Jack Cooper Love redan efter en kvart spelad. J-Södra lyckades kvittera åtta minuter senare, men efter att Jack Cooper Love gjort ytterligare mål återtog Elfsborg ledningen. Kort därefter fick gästerna ett rött kort och när Ahmed Qasem tidigt satte 3-1 i andra halvlek var matchen rätt avgjord. Besfort Zeneli satte sedan 4-1 med kvarten kvar och Cooper Love kunde fullborda sitt hattrick när han gjorde 5-1. På övertid kunde sedan gästerna få ett tröstmål till 5-2.

Under dagen kom också beslut att korta ner U21 Allsvenskan från en dubbelserie till en enkelserie, och därefter slutspel. För Elfsborgs del innebär det att laget endast har en match kvar innan grundserien är färdigspelad för Elfsborg. I och med den mycket haltande tabellen kommer det återstå lång väntan för att se om laget blir topp 3, och därmed tar sig till slutspel. Vi återkommer med förutsättningarna för fortsatt spel i U21-serien.

 

IF Elfsborg–Jönköpings Södra 5–2 (2–1)

Mål: 1–0 Jack Cooper Love (15), 1–1 Elias Nordström (23), 2–1 Jack Cooper Love (38), 3–1 Ahmed Qasem (56), 4–1 Besfort Zeneli (75), 5–1 Jack Cooper Love (90), 5–2 Daniel Ljung (90+2) Utvisning, J-Södra: Enock Kwakwa (44)

Elfsborgs lag: Mathias Dyngeland (Simon Andersson, 46) – Stefan Ceganjac, Otto Gustafsson, Gustav Broman, Mattias Mannerstål (Johannes Abdulahad, 62) – Noah Söderberg, Besfort Zeneli (Isaac Antonsson, 76), Kevin Holmén – Ahmed Qasem (Prince Isaac Kouame, 79), Jack Cooper Love, Otto Vallentin (Filip Gustafsson, 46).