Det blev en härlig seger på ÖIS-gården när Elfsborg gästade i U21 Allsvenskan på tisdagen. 

Sista matchen före sommaren väntade för IF Elfsborg när laget tog bussen till ÖIS-gården på tisdagseftermiddagen. Inför matchen var förutsättningarna att resterande omgångar skulle strykas, och att det därmed skulle bli en enkelserie. Nu verkar det reviderats och att den ursprungliga planen om dubbelserie istället kommer att fortlöpa som det var tänkt. Detta är uppgifter vi får återkomma till då det i skrivandets stund är lite oklar information.

Oavsett var det dags för sista matchen innan sommaruppehållet. Elfsborg gick in i sin åttonde match och denna gång utan krav på majoritet av A-lagsspelare. I och med att restriktionerna förändrats från och med 1 juni så slopades det kravet. Från A-laget hade man med sig Gustav Broman, Jack Cooper Love och Noah Söderberg, i övrigt var det en ren U-trupp. Därmed ett rätt ungt lag. Dock skulle laget stå för en riktigt stabil insats. Noah Söderberg satte ledningsmålet i första halvlek, utökade i andra halvlek och på stopptid kunde Jack Cooper Love sätta 3-0 till gulsvart.

Matchledigt i U21 – premiär i P19

I och med segern har Elfsborg 18 inspelade poäng efter åtta matcher och därmed en stabil poängskörd. Oavsett hur det blir med serien kommer laget nu att få matchledigt i U21-serien, istället vankas premiär i P19 Allsvenskan på lördag.
– Vi gör en bra prestation, har en bra press som vi sätter bra och får fina omställningslägen. Ska man klaga på något saknar vi lite i sista passningen, men sett över hela matchen så vinner vi rättvist. Vi kom med ett ungt lag som gör det riktigt bra. Det blev också en bra genomkörare inför premiären i P19 Allsvenskan till helgen så spelarna fått matchtid och belastning, säger tränare Emir Bajrami.

Örgryte IS Fotboll – IF Elfsborg 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Noah Söderberg 34, 0-2 Noah Söderberg 72′. 0-3 Jack Cooper Love 90′

Truppen: Carl Josefsson (mv), Ludvig Målberg (mv), Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Johannes Abdulahad, Filip Gustafsson, Otto Vallentin, Besfort Zeneli, Awil Hassan, Kevin Strand, Theo Lind, Filip Person, Mattias Mannerstål, Isaac Antonsson, Jack Cooper Love, Noah Söderberg, Zakkar Alissa, Gustav Broman.