Premiären har äntligen ägt rum – och tre poäng blev det omgående när Elfsborg besegrade Kalmar i P19 Allsvenskan Södra.

Som laget har väntat på denna lördag och nu var det äntligen dags. Efter en oviss vår var det äntligen dags för seriepremiär i P19 Allsvenskan Södra 2021! Elfsborg fick äntligen spela premiäromgång och ställdes mot Kalmar FF som redan fått en match i benen i serien.
– Det är det här vi har kämpat för under träning i regn och rusk, i snö och kyla och nu fick vi äntligen köra igång, vilket alla var taggade för. Men en premiär är just en premiär, det är svårt att veta var man står. Att vinna träningsmatcher är en sak, men när det kommer till tävlingsmatch gäller det att leverera en bra prestation, och vi är där idag, säger tränare Emir Bajrami.

Elfsborg fick en drömstart när Besfort Zeneli satte 1-0 redan några minuter in i matchen. Efter en riktigt fin period kunde Kevin Strand öka till 2-0, men vid ett tillfälle i slutet av första halvlek kunde Kalmar effektivt ställa om och reducera.
– Vi har riktigt bra bett och press, särskilt första tjugo minuterna i första halvlek där vi skapar mycket lägen. Vi kunde gjort flera mål, men istället för en trygg ledning reducerar Kalmar efter en bra prestation. I andra halvlek får de sedan en straff efter en tackling som är utanför straffområdet, men det är vad det är och killarna reser sig igen efter det, fortsätter Emir.

Vinst trots tappad ledning

Och reste sig gjorde man verkligen. Trots att det bara var tjugo minuter kvar av matchen när Kalmar kvitterade körde Elfsborg vidare och i 79′ minuten återtog gulsvart ledningen genom Amer Jusic. I slutskedet skapade Kalmar någon chans på fast situation, men Elfsborg kunde bärga sina första tre poäng i denna premiäromgång.
– Vi presterar bra i omställningar och defensiven sitter så det är jag riktigt nöjd med. Sedan finns det alltid mycket att slipa på, men så är det för alla lag. I stora drag var det en bra prestation.

Att laget och tränarstaben nu vet vad de ska förhålla sig till kring matchschema gör livet som tränare mycket mer behagligt.
– Det känns otroligt bra. Nu vet vi hur vi ska förbereda oss som lag, när vi har matcher och hur vi ska träna, det känns riktigt bra, avsltuar Emir.

 

IF Elfsborg – Kalmar FF 3-2 (2-1)

Mål: 1-0 Besfort Zeneli 3′, 2-0 Kevin Strand 34′, 2-1 42′, 2-2 70′, 3-2 Amer Jusic 79′

Startelva: Ludvig Målberg (mv), Johannes Abdulahad, Stefan Ceganjac, Mattias Mannerstål, Otto Vallentin, Filip Gustafsson, Kevin Strand, Besfort Zeneli, Isaac Antonsson, Amer Jusic, Filip Persson

Ersättare: Carl Josefsson (mv), Otto Gustafsson, Awil Hassan, Zakkar Alissa, Theo Lind, Mohamed Adam, Endrit Kutllovci