Två matcher har spelats för IF Elfsborgs damlag, en vinst mot Mariedal och en uddamålsförlust mot division ett-laget Sävedalens IF summerade förra veckans resultat. 

Damlaget gör allt för att göra sig redo inför seriepremiären i slutet av juni. Under senaste veckan har två träningsmatcher spelats med två olika resultat. I den första matchen ställdes laget mot Sävedalens IF, som vanligtvis huserar i division 1. Hemmalaget Sävedalen gjorde två mål under första 25 minuterna, men därefter var det en rätt jämn match. I 89′ minuten kunde Evelina Brink sätta reduceringen till 2-1, men det blev en uddamålsförlust i årets första träningsmatch.

Fler mål och mer skillnad skulle det bli under söndagen när Elfsborg gästade Kransmossen i Borås för match mot Mariedals IK från division II. I första halvlek var det Elfsborg som tog ledningen genom Mathilda Ståhlbom Karlsson, men bara minuter senare kvitterade Mariedal. Fem minuter före paus kunde dock Elfsborg återta ledningen genom Donika Shala och hade en uddamålsledning in i paus.

I andra halvlek rullade det sedan på. Leann Nyström, ökade till 1-3, Olivia Gurtata satte Elfsborgs fjärde mål innan Ebba Johansson kunde göra 1-5. Ett självmål och Gurtatas andra mål gjorde att Elfsborg till slut stod som segrare med hela 7-1.

Tränare Joakim Carlsson ger sin syn på de båda matcherna:

– Framför allt är det jättekul att vara igång, nu har vi lite mer att jobba utefter när vi ser hur vi agerar och är som lag. Mot Sävedalen var det mest fokus på att se hur vi agerar som grupp, vi har en del nya och de ska in i systemen osv. Det är alltid skillnad med träning och match då man förväntas prestera och misstag straffar sig på ett annat sätt, men det var en bra genomkörare. I  matchen mot Mariedal så var det roligt att få göra några mål såklart. Mariedal var bra i första halvlek och det var jämnt, sedan bytte vi en del spelare i halvtid och det rann iväg.

Minst två matcher till återstår, den nästkommande mot Södra Ving/Timmele denna vecka och Vänersborgs IF i nästa vecka. Seriepremiären närmar sig den 29 juni och än finns det saker att slipa på.
– Vi måste hitta en bra mix av mittbackar då vi tappat två spelare från tidigare år, något vi fick lite svar på igår. I kommande matcher gäller det att visa att vi går ut med attityd och engagemang samt att vi kan hålla upp en bra nivå på matcherna, avslutar Joakim.