Söndag 13 juni välkomnar Guliganerna alla Elfsborgare till Gula Torget bakom Elfsborgsläktaren för en efterlängtad supporterträff.
– Det är på tiden att vi träffas, säger en laddad Emelie Hultin, ordförande i Guliganerna.

Guliganerna fyller i år 30 år och det har man firat genom att bland annat släppa 100 stycken jubileumspaket kallade ”Postorderpaket”. Dessa uppskattades stort och såldes slut på bara några få timmar.

I samband med att det nu är dags för alla de som beställt att hämta ut sina paket har man också planerat in en efterlängtad träff på Gula Torget bakom Elfsborgsläktaren. Det är något man velat göra länge, men som man av förklarliga skäl tvingats skjuta på.

– Hela idén bakom träffen är att vi inte träffats på så lång tid, och det är på tiden att vi gör det. Även om vi inte kunnat se på fotboll ihop behöver vi träffas för att också få igång ett engagemang. Genom att inte träffas tappar folk suget. Det är också väldigt många som inte träffar någon när det inte är fotboll, berättar Emelie Hultin, ordförande i Guliganerna.

Hon fortsätter:

– Först tänkte vi ha det i slutet av maj, men fick flytta det till nu. Ingen har ännu varit på Gula Torget, vårt nya ställe. Att kunna få visa upp detta och i samband kunna hämta ut våra jubileumspaket känns som en perfekt kombination.

Utöver trevligt sällskap och utan tvekan många härliga samtalsämnen bjuder även Guliganerna på korv med bröd till alla som dyker upp.

– Vi kände att vi ville göra något för alla. Det ska inte bara gå ut på att köpa och köpa, utan vi vill också kunna ge något tillbaka när vi har möjlighet. Så vi bjuder på lite korv med bröd. Den här träffen är för alla – alla som vill komma förbi och snacka lite Elfsborg!

Vad hoppas du av den här dagen?

– Att det förhoppnings blir bra, att det blir fint väder och att folk får med sig en trevlig känsla när de går därifrån. Och också att folk ska längta ännu mer till 11 juli. Vi i Guliganernas styrelse har träffats via möten, nu vill vi att resten ska få ta del av den här härliga gemenskapen.

Vad har du för förhoppningar och förväntningar av den återstående delen av jubileumsåret 2021?

– Det är inte svårt att ha tankar och förhoppningar. Men det är svårt från vår sida i Guliganerna att spåna kring vad som kommer hända. Man vet inte hur det kommer se ut, och då vill man inte heller ha arbetat för mycket med vissa planer som sedan går i stöpet. Vi försöker ta det som det kommer och arbeta efter det. Vi har lite olika tankar, men mest handlar det om tillfällen att träffas. Vi hoppas bland annat på en stor middag i slutet av året som vi brukar ha vid sådana här jubileumsår.

Om en dryg månad är det åter dags för allsvensk fotboll på Borås Arena. Då med förhoppningsvis en större skara Elfsborgare på läktaren. Emelie Hultin har en uppmaning.

– Med en ganska stor säkerhet kan vi välkomna 3000 åskådare i juli. Jag hoppas innerligt att folk nu köper säsongskort så att vi kan fylla platserna. Min förhoppning är att man inte blivit bekväm av sig i soffan framför teven. Om man kan och får vara på plats, då ska man det.

Hon avslutar:

– Ta dig tillbaka om du kan och får – och köp säsongskort! Det kan vara den enda chansen till att få se allsvensk fotboll i år.

Välkommen till Gula Torget klockan 12.00-14.00!