Trots ett spelmässigt övertag ville bollen inte in – förrän i 90′ minuten när Besfort Zeneli avgjorde på en otroligt vacker frispark. 

Mitt under den inledande EM-yran spelades det också fotboll i P19 Allsvenskan. Efter den inledande omgången förra veckan, som Elfsborg vann med uddamålet mot Kalmar FF, väntade nu nytt rött motstånd när Helsingborgs IF gästade Borås Arena. Gästerna inledde även dem med en vinst i förra omgången, då mot Örgryte på hemmaplan i Helsingborg. Nu väntade istället en lite blåsig tillställning i Borås.

Det blev också en tämligen jämn och tät drabbning denna lördag där Elfsborg hade kontroll på matchen från start till mål i mångt och mycket. Trots det var det inga större målchanser som vaskades fram och det var mållöst i paus.
– Vi hade bollinnehav, låg bra i balansen, vann tillbaka bollar när vi tappat den, men vi var inte tillräckligt kreativa. Vi hade mycket boll men skapade få lägen, säger tränare Emir Bajrami.

Zeneli avgjorde på en drömfrispark

I andra halvlek blev det mer kamp än skönspel men det skulle vara svårt att få hål på Helsingborgsförsvaret. Men till slut kom avgörandet på det allra vackraste vis. På en frispark i 90′ minuten drog Befort Zeneli till från 35 meter, en boll som gick rakt upp i första krysset.
– Det var två lag som inte ville förlora och spelade med låg risk. Till slut lyckades vi få en frispark som Befort Zeneli satte på ett helt otroligt vackert vis i första krysset. Killarna gör återigen en riktigt bra prestation och det är lätt när man inte får in bollen trots spelövertag, att tappa tron och tycka att allt går emot. Men vi kör på, ger oss själva chansen att vinna och kör på ända till slutet, avslutar Emir.

Här näst väntar match redan på tisdag när Örgryte IS står för motståndet på bortaplan.

IF Elfsborg – Helsingborgs IF 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 Besfort Zeneli 90′

Truppen: Max Helge (mv), Ludvig Målberg (mv), Johannes Abdulahad, Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Mattias Mannerstål, Awil Hassan, Otto Vallentin, Kevin Strand, Besfort Zeneli, Isaac Antonsson, Amer Jusic, Filip Persson, Theo Lind, Hampus Hagvall, Mohamed Adam, Endrit Kutllovci