Trots mängder av chanser ville inte bollen in, istället kunde Örgryte sätta 1–0 och Elfsborg fick sin första poängförlust i år. 

Det har varit en riktigt stark inledning av P19 Allsvenskan Södra för IF Elfsborgs U-trupp och efter två vinster av två möjliga väntade match i Göteborg. Örgryte stod för motståndet och Elfsborg kom till spel med gott självförtroende. Spelmässigt tog man också tag i matchen på ett riktigt bra vis, jobbade på bra men fick inte helt till den höga press man önskade i första halvlek.
– Vi korrigerade lite i halvtidsvilan och jobbade sedan för att få en högre press och därmed bett, något vi också fick i andra halvlek. Vi var aggressiva, vann mycket boll och ställde om på ett bra vis, säger tränare Emir Bajrami.

Mängder av chanser

Trots stolpträffar, frilägen och chanser inne i boxen ville inte bollen in. Istället kunde Örgryte sätta 1–0 med åtta minuter kvar. Ytterligare chans vaskades fram för att rädda poäng, men bollen gick utanför målramen. Därmed blev det årets första poängförlust i serien.
– Det är svårt att vara besviken med tanke på hur bra insats vi står för och hur många chanser vi ändå skapar, men bollen vill inte in. Vi har gjort mycket mål i andra matcher men idag var det en sådan dag som bollen inte ville in. Trots det kämpar killarna och står för en enorm insats, fortsätter Bajrami.

Att skapa mycket chanser och ändå inte lyckas spräcka målnollan var något Spanien funderade över efter matchen mot Sverige, idag var det Elfsborg som funderade på samma sak.
– Visste man varför det blir så skulle man aldrig förlora en sådan här match. Det handlar om fotbollstänkande, att utföra det tekniskt, ha tajming och det är mycket som ska finnas där. Beslutsfattande är en annan viktig del. Men nu slickar vi såren och sätter fokus på Halmstad på lördag, avslutar Emir.

Örgryte IS – IF Elfsborg 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 82′

Startelva: Ludvig Målberg (mv), Johannes Abdulahad, Teodor Svensson, Mattias Mannerstål, Awil Hassan, Otto Vallentin, Isaac Antonsson, Stefan Ceganjac, Filip Persson, Theo Lind, Endrit Kutllovci

Ersättare: Max Helge (mv), Otto Gustafsson, Kevin Strand, Zakkar Alissa, Amer Jusic, Hampus Hagvall, Mohamed Adam