210616 Elfsborgs Carl Mauritzson jublar med lagkamraterna efter 1-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra mellan Elfsborg och Jönköping den 16 juni 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0098

Hemmapremiär gav seriens första seger

Publicerad: 2021-06-16 20:21, Uppdaterad 2021-06-16 20:40

När det var dags för tredje matchen in i serien kom också första segern i årets P17 Allsvenska.

Efter två tuffa bortamatcher mot IFK Göteborg och BK Häcken var det äntligen dags att spela hemmapremiär i P17 Allsvenskan Södra. För motståndet stod Jönköpings Södra IF som endast spelat en match hittills, en match som slutat med förlust. Det blev tajt och jämnt, men det var hemmalaget som verkligen gick ut och tog tag i händelserna.

I första halvlek hade man också ett bra grepp om situationerna som skedde i matchen. Carl Mauritzson kunde göra 1–0 och när Andrés Lindberg satte 2–0 i första halvlek gav det en viss arbetsro. Dock skulle laget inte spelas in i en falsk trygghet med sin tvåmålsledning, utan det behövde vara fullt fokus på att inte tappa det momentum man byggt upp.

När andra halvlek sedan startade var det gästerna som gick på jakt efter såväl reducering som kvittering. Elfsborg hade mestadels kontroll och kunde skapa ytterligare chanser, men gästerna var inte ofarliga och började sätt tryck mot Elfsborgsmålet. Jönköpings Södra skapade en del chanser men det dröjde fram till cirka kvarten kvar innan reduceringen satt. Dock stressade Elfsborg inte upp sig och hade fortsatt tämligen god kontroll på händelserna.

Därmed inkasserades årets första tre poäng och laget kan sätta fokus på nästa match som redan är på söndag då Mjällby AIF gästar Borås.

Tränare Tony Lundqvist och Tobias Edenvik var nöjda med insatsen:
– Det var en bra attityd och inställning till matchen. En tuff match där vi tar tre poäng vilket var skönt efter två svåra bortamatcher. Det blev lite darrig när de fick in sin reducering, men vi höll i och klarade av att stå emot ett bra Jönköping Södra idag. Vi är jättenöjda med killarna och nu fokuserar vi på nästa match, säger Tony Lundqvist.

IF Elfsborg – Jönköpings Södra IF 2–1 (2–0)

Mål: 1–0 Carl Mauritzson, 2–0 Andrés Lindberg, 2–1 75′

Startelva: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Frode Aronsson, Arian Sawsani, Max Sandberg, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Andrés Lindberg, Viktor Nylén, Carl Mauritzson

Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Isak Edman, Samuel Jansson, Jonatan Johansson, Adrian Hugg, Rasmus Nordin