Tidigare Elfsborgsspelaren Oscar Hiljemark, 28, meddelade idag att han avslutar sin spelarkarriär.

En av guldhjältarna från 2012 – Oscar Hiljemark meddelar idag att han lägger skorna på hyllan. Anledningen är att han känt av stor smärta med anledning av skadeproblem. I stället blir han nu assisterande tränare i den danska klubben Ålborg som han också spelade i.

-Oscar är en fantastisk person och spelare som slog igenom ordentligt i IF Elfsborg och som vi är väldigt stolta över. Han lämnade IF Elfsborg för PSV Eindhoven i en ganska tidig ålder och har sedan dess haft en mycket fin karriär. Tror alla Elfsborgare har följt honom både utomlands och i landslag och det klart att det är tråkigt att höra att han lägger av som 28-åring. Men Oscar är en klok person och har uppnått mycket under dessa år, så nu önskar vi honom all lycka till som tränare och jag är övertygad om att han kommer ha en fin karriär där med, säger klubbchef Stefan Andreasson.

Mittfältaren har även representerat Panathinaikos och PSV Eindhoven, Genoa, Dinamo Moskva, Palermo. 28-åringen har även gjort 28 A-landskamper med Sverige, samt representerat Blågult i EM 2016 och VM 2018. Han var även med och tog U21-EM-guld 2015.

Tack för allt Oscar och stort lycka till!