IF Elfsborg var under lördagen på Eleda Stadion för träningsmatch mot Malmö FF. En match som hemmalaget lyckades vinna med 2–0 (1–0).

Efter en period av ledighet med egenträning för spelarna samlades IF Elfsborg nyligen för starten av en ny träningsperiod inför den allsvenska återstarten 5 juli. Under den här perioden skall även två träningsmatcher avverkas – varav den första av två spelades under lördagen.

Manager Jimmy Thelin mönstrade i det här mötet en elva som var snarlik den som i vårens sista match besegrade IFK Norrköping.

Den första halvleken var, i stekande sol, en jämn och välspelad historia. Båda lag tog initiativ till att både äga boll och anfalla på sin motståndare. Men det var i sista stund hemmalaget Malmö FF som lyckades spräcka målnollan i den här matchens första halvlek. Amin Sarr väggspelade sig fram för att därefter placera in bollen i nät bakom Tim Rönning.

När närmare kvarten av den andra halvleken spelats kunde MFF utöka sin ledning till 2–0 genom Antonio Colak.

IF Elfsborg försökte trycka på men lyckades inte få in något mål på Eleda Stadion den här eftermiddagen. Inför och under den andra halvleken genomfördes även ett stort antal byten hos gästerna. Samtliga spelare, förutom Rasmus Alm, som fanns med på bänken fick speltid i det här mötet.

Härnäst väntar Varbergs BoIS för IF Elfsborg i ytterligare en träningsmatch. Den spelas på onsdag med avsparkstid klockan 14.00.

Malmö FF–IF Elfsborg 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 Amin Sarr (45+2), 2–0 Antonio Colak (58)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Christopher McVey, Maudo Jarjué, Simon Strand–Frederik Holst, André Römer, Robert Gojani–Jacob Ondrejka, Per Frick, Jeppe Okkels

Ersättare: Mathias Dyngeland, Gustav Broman, Oliver Zandén, Samuel Holmén, Kevin Holmén, Noah Söderberg, Alexander Bernhardsson, Ahmed Qasem, Rasmus Alm, Jack Cooper-Love