Elfsborg begav sig till den halländska kusten för bortamatch mot Halmstads BK, en tuff match mot ett formstarkt motstånd. 

Sedan serien startade för ett par veckor sedan har det redan hunnits med tre matcher. I den fjärde matchen stod ett härligt möte på programmet när Elfsborg åkte till den halländska kusten och match mot Halmstads BK. Det var också ett mycket formstarkt hemmalag som tagit en oavgjord match i premiären, därefter tre raka segrar. För Elfsborgs del inleddes serien med två raka segrar, men senast föll gulsvart på bortaplan mot Örgryte. Trots flertalet chanser ville bollen då inte in.

Nu väntade en ny tuff match och det skulle också bli tufft i värmen. Halmstad tog ledningen redan efter 12 minuter, men Elfsborg jobbade sig in och kunde tämligen snabbt kvittera när Besfort Zeneli satte 1–1 lite över tio minuter senare. Halmstad skulle dock återta ledningen i den 34′ minuten, och därefter släppte de aldrig ledningen igen.

Elfsborg försökte och skapade chanser, men bollen ville inte in och den där riktiga skärpan fanns inte helt på plats för att kunna kvittera. Istället fick gulsvart se sin andra förlust räknas in tabellen och laget får nu fokusera på en hemmamatch när Trelleborgs FF gästar dagen innan midsommarafton.

 

Halmstads BK – IF Elfsborg 2–1 (1–1)

Mål: 1–0 12′, 1–1 Besfort Zeneli 23′, 2–1 34′

Startelva: Ludvig Målberg (mv), Johannes Abdulahad, Teodor Svensson, Mattias Mannerstål, Awil Hassan, Kevin Strand, Besfort Zeneli (k), Isaac Antonsson, Stefan Ceganjac, Filip Persson, Theo Lind

Ersättare: Max Helge (mv), Otto Gustafsson, Zakkar Alissa, Amer Jusic, Hampus Hagvall, Carl Mauritzson, Endrit Kuttlovci