210524 Elfsborgs Per Frick under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Norrköping den 24 maj 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0090

Uddamålsförlust i träningsmatchen mot Varberg

Publicerad: 2021-06-23 14:01

Under onsdagen träningsspelade IF Elfsborg borta mot Varbergs BoIS. Matchen slutade 1–0 (1–0).

Vid lunchtid sparkades onsdagens träningsmatch mellan Varbergs BoIS och IF Elfsborg igång på Varberg Energi Arena. Den andra av två träningsmatcher för IFE:s del under sommaruppehållet.

Tillbaka i startelvan var Rasmus Alm, som missade en del av vårens matcher på grund av skada.

Det syntes också på nyss nämnde Rasmus Alm att han verkligen saknat att spela fotboll. Omgående visade han prov på både härlig bollkänsla och fart i anfallsspelet. Vid ett flertal tillfällen kunde han och Simon Strand samarbeta bra på vänstersidan. På den andra kanten fick Alexander Bernhardsson chansen från start, och det tackade han för genom att, i vanlig ordning, utmana både mycket och gärna.

Det var också Bernhardsson som skapade IFE:s första riktiga målchans när han efter dryga kvarten avslutade utifrån.

I matchens 30:e minut var det Rasmus Alm som gled framåt i full fart. En hemmaförsvarare insåg att det gällde att få stopp på honom – och gjorde också så via en ganska brysk tackling. Den efterföljande frisparken tog Robert Gojani hand om, och istället för att avsluta på mål chippade han bollen över muren fram till Per Frick. Den senare fick träff på bollen, men tyvärr bara med en tå.

I en i övrigt inte så välspelad halvlek skulle det till slut bli ett mål, men det för hemmalaget Varbergs BoIS via en nick från Simon Karlsson Adjei.

Kort efter var Rasmus Alms avslut nära att smita in innanför stolpen – men 1–0 till Varberg var resultatet som stod sig till pausvilan.

Trots att det på Varberg Energi Arena var en minst sagt värmande sol var det inte ett spel från något av lagen som var allt för värmande i den andra halvleken. Hemmalaget bytte ut samtliga spelare, och kort in i halvleken började även IF Elfsborg genomföra byten.

Det som egentligen kom att bli Elfsborgs enda riktigt farliga målchans i den andra halvleken kom till i den 60:e minuten när Per Frick gick på avslut. Anfallaren vände snabbt upp i straffområdet och tryckte till bollen, som via en lurig styrning höll på att segla in i nät. Men hemmamålvakten kunde sträcka ut rejält och lyckades peta bollen över målet till en hörna.

IF Elfsborg var laget som förde spelet under den andra halvleken, men man kom inte tillräckligt nära Varbergs mål. Den här träningsmatchen slutade 1–0.

Härnäst väntar match i allsvenskan igen. Måndag 5 juli ställs IF Elfsborg mot IFK Göteborg på bortaplan.

Varbergs BoIS–IF Elfsborg 1–0 (1–0)

Målen: 1–0 Simon Karlsson Adjei (37)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson (25), Gustav Broman, Maudo Jarjué, Simon Strand–Frederik Holst (66), André Römer, Robert Gojani (83)–Alexander Bernhardsson (53), Per Frick (66), Rasmus Alm (66)

Ersättare: Mathias Dyngeland, Oliver Zandén (25), Samuel Holmén (66), Kevin Holmén, Noah Söderberg, Jeppe Okkels (53), Ahmed Qasem, Jacob Ondrejka (66), Jack Cooper-Love (83), Prince Isaac Kouame, Marokhy Ndione (66)

Huvudpartners