Köp en nalle och bidra till barns rätt att växa upp i trygghet

Publicerad: 2021-07-05 09:52

Den 11:e juli har du möjlighet att göra en insats för barn genom att köpa en nalle som hejar fram oss i matchen mot Örebro SK. För nallen gör mer än bara hejar, den bidrar till Erikshjälpens viktiga arbete för barns rätt att växa upp i trygghet.

Hur funkar insamlingen?

Du köper enkelt en eller flera nallar via länken, en nalle kostar 200 kr. Själv får du ingen fysisk nalle, i stället får du en tackvideo från en av våra spelare.

På matchdagen den 11 juli kommer vi att fylla läktaren med de nallar som sålts för att heja fram våra gulsvarta hjältar. Pengarna som kommit in går till Erikshjälpens arbete och de fysiska nallarna skickas vidare som en uppmuntran för barn i utsatthet i Borås, Sverige och världen.

Köp din/dina nallar genom länkarna nedan.


Exempel på hur Erikshjälpen arbetar för att barn ska få växa upp i trygghet

Alla barn har rätt att växa upp under trygga omständigheter och att skyddas mot diskriminering, våld, barnarbete och övergrepp. Överallt och oavsett insats står Erikshjälpen på barnens sida, skyddar och markerar deras rättigheter. Genom att köpa en nalle bidrar du till följande projekt:

Solrosen
I Sverige finns det ca 30 000 barn som har en förälder i fängelse eller frivård. Att ha en frihetsberövad familjemedlem kan leda till många frågor och funderingar – på Solrosen får barn, unga och vuxna sätta ord på vad de tänker och känner om att en familjemedlem är frihetsberövad. Här får man ställa frågor och prata om sådant man funderar på. Solrosen finns på flera platser i Sverige, bland annat i Borås.

Romer i Rumänien
Vardagen för många romer är ett liv i utanförskap. Det vill vi på Erikshjälpen genom olika projekt och tillsammans med våra partnerorganisationer ändra på. Att bryta utanförskapet betyder bland annat att vi jobbar hårt för att skapa en förståelse hos föräldrarna för vikten av att barnen får tillgång till utbildning, att erbjuda utbildning till barn och ungdomar samt ge möjligheter för vuxna att få ett jobb och en inkomst så de kan försörja sina familjer utan att behöva lämna dem.

Gatubarn i Uganda
Ett liv på gatan är något inget barn borde behöva uppleva. Ändå finns miljontals gatubarn som kämpar för sin överlevnad, dag som natt. Erikshjälpen arbetar för att återföra dem till ett tryggt liv i familjemiljö, bland annat att genom rehabiliteringscenter erbjuda gatubarnen en trygg och fast punkt i tillvaron, där de förutom att äta sig mätta och tvätta sig rena får möjlighet att gå i skolan, leka och hjälp att återanpassa sig till ett vanligt liv.

Huvudpartners