210524 Elfsborgs målvakt Tim Rönning och IFK Norrköpings Lucas Lima under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Norrköping den 24 maj 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0090

Tim Rönning inför Blåvitt: ”Det kommer bli full fart”

Publicerad: 2021-07-05 10:59, Uppdaterad 2021-07-05 11:05

Efter sommarens EM-uppehåll är det nu åter dags för allsvensk fotboll. För IF Elfsborgs del är det bortamatch mot IFK Göteborg som står på schemat under måndagskvällen.
– Det kommer att bli en rolig match, säger Tim Rönning.

Över en månad har gått sedan den mycket sköna segern hemma mot IFK Norrköping i vårens sista match. Nu är det äntligen dags igen. Tim Rönning och hans lagkamrater har längtat.

– Det känns otroligt roligt. Det har varit lång tid utan en allsvensk match så det ska bli otroligt kul att dra igång igen, säger målvakten.

IF Elfsborg lyckades under vårsäsongen spela in 13 poäng på nio matcher. Rönning blickar tillbaka på den första delen av allsvenskan med blandade känslor.

– Jag skulle säga att det varit både lite upp och lite ner. Vi har många perioder under många matcher där vi gjort det väldigt bra. Sedan har vi blivit lite för passiva vissa matcher och inte riktigt gjort det vi är bra på, och det har straffat sig några gånger tyvärr. Men vi är medvetna om vad vi är duktiga på och vad vi ska göra och det är något vi tränat på nu under sommaren, säger han.

Hur tyckte du våren kändes för egen del?

– Lite samma där, egentligen. Lite upp och ner. Jag hade en tyngre start tycker jag med knät, som vi ändå fick kontroll på ganska snabbt och jag var tillgänglig för att spela i premiären. Men man kände väl ändå av att man gjort något med knät, och första matchen var lite ringrostig men man kom in i det. Sedan är det alltid smådetaljer i det egna spelet man vill jobba på, och det gäller också att försöka göra saker som utvecklar sig själv.

Nu väntar alltså IFK Göteborg i den allsvenska återstarten. Ett speciellt möte – som dessutom kryddas av publikens återkomst.

– Otroligt roligt att publiken kommer tillbaka. Det kommer verkligen att höja stämningen enormt och vi kommer känna av det. Och just att det är mot Blåvitt första matchen. Det kommer bli en rolig match.

Vad vill du se för ett IF Elfsborg i matchen?

– Vi vill vara ett attackerande lag med hög intensitet. Vi gör och har gjort det bra, men när vi hamnar lite lägre måste vi vara lite mer påkopplade och aggressiva även om vi ligger lågt. Bara för att motståndaren har bollen ett tag ska inte vi bli passiva. Det kommer ske att motståndaren har bollen i alla matcher.

Tre poäng direkt i omstarten hade naturligtvis smakat gott. Tim Rönning tror stenhårt på sitt lag i en match han förväntar sig bli en ordentlig fajt.

– Jag tror att det är två lag som kommer komma ut med full fart. Vi är väldigt sugna på att spela och Blåvitt vill vi alltid slå. Båda lagen tror jag spelar med hög fart och mycket intensitet. Det kommer säkerligen även smälla lite mer nu när publiken är tillbaka. En typisk derbymatch. Sedan har de ny tränare, så det finns utan tvekan spelare där som vill visa upp sig direkt.

IFK Göteborg–IF Elfsborg sparkas igång måndag kväll, klockan 19.00. Matchen sänds på discovery+.

Huvudpartners