IF Elfsborg var under måndagen tillbaka i allsvenskan, och man inledde med tre starka poäng borta mot IFK Göteborg. Nu väntar Örebro SK hemma på Borås Arena – och då är publiken tillbaka.
– Förhoppningsvis kan vi bjuda dem på fin fotboll, säger Simon Strand.

Johan Larsson tryckte in ledningsmålet mot IFK Göteborg i den 75:e minuten. Därefter krigade laget sig hela vägen till slutsignalen som förkunnade tre gulsvarta poäng. IF Elfsborg stod i Simon Strands tycke för en stabil insats på Ullevi, speciellt i försvarsspelet.

– Det var en häftig känsla att vara tillbaka med första matchen sedan uppehållet, och det med publik i ett derby. Man var lite extra taggad, det var man absolut. Spelmässigt så har vi kanske lite att jobba på. Jag tycker att vi gör det bra defensivt, och Tim (Rönning) är en av flera som gör en riktigt bra match. Per (Frick) var också riktigt bra, summerar Simon Strand och fortsätter:

– Så jäkla skönt att få den 1–0-vinsten och sedan kunna stänga matchen. Mer behövs inte på bortaplan egentligen. Det är en fullt godkänd bortamatch och så skönt med tre poäng. En magisk kväll. Det kändes skönt att kunna ge det till alla fans och alla boråsare.

Simon Strand är en spelare som från många håll hyllats stort så här långt i årets allsvenska. Han skulle dock vilja bidra lite mer framåt, säger han.

– Det är kul att höra att man gjort något bra. Jag själv tycker att det har gått helt okej. Det finns alltid delar man kan förbättra eller som man kan jobba med. Jag har alltid sagt att jag vill göra lite fler poäng, så det vill jag jobba med. Det har bara blivit ett poäng, men det borde kunnat ha blivit lite mer passningspoäng och något mål. Annars har det känts bra.

Under söndagen är det dags för ny match. Och om Blåvitt borta var speciell väntar nu en minst lika häftig match. Örebro SK kommer på besök och för första gången på länge kan 3000 supportrar välkomnas tillbaka till Borås Arena.

– Det kommer vara underbart. Det är mer inhägnat där, så 3000 kommer verkligen höras. Bara nu när vi mötte Göteborg, även om det inte ens var vår egen publik, så njöt man. Det trycket som är under match har man saknat. Och självklart är det ännu skönare att få tillbaka vår egna publik på hemmabanan och förhoppningsvis kan vi bjuda dem på lite fin fotboll, säger Strand.

Hur ska Elfsborg ta en ny trepoängare på söndag?

– Vi ska egentligen bara fokusera mycket på vårt, som vanligt. Om vi gör det så kommer det att gå bra, det gör det alltid. Vi ska inte göra något annorlunda än vad vi brukar. Vi ska bara fortsätta på den inslagna vägen, med vårt attackspel och vårt aggressiva försvarsspel. Då vet vi att det kommer gå vägen.

IF Elfsborg–Örebro SK sparkas igång söndag klockan 17.30.