210711 Elfsborgs Frederik Holst jublar med lagkamrater framför supportrarna efter att han gjort 2-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Örebro den 11 juli 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0097

Frederik Holst matchhjälte hemma mot ÖSK

Publicerad: 2021-07-11 19:40, Uppdaterad 2021-07-11 21:45

IF Elfsborg tog under söndagskvällen en ny trepoängare hemma på Borås Arena. Örebro SK besegrades med 2–1 (0–0). André Römer satte dit 1–0 på straff och Frederik Holst avgjorde till 2–1 i allra sista stund.

Under söndagskvällen var det äntligen dags. Publiken var tillbaka på Borås Arena för att stötta Di Gule i allsvenskan. På schemat den här soliga aftonen stod jumbolaget Örebro SK.

Inledningen av matchen kom att bli en jämn – och chansfattig – historia. Men ju längre halvleken led, desto mer gult övertag blev det. Efter 25 minuters spel var Per Frick inte alls långt borta ifrån att sätta dit ledningsmålet. Jeppe Okkels gled igenom längs vänsterkanten och hittade därefter in med bollen i straffområdet. Anfallare Frick mötte inspelet perfekt och styrde bollen mot den första stolpen, men ett försvarsben hann täcka avslutet och resultatet blev hörna.

Hörnor var något IFE tilldömdes flertalet gånger under den första halvleken. Kanske ett av flera tecken på den stora kontrollen av matchen man skaffat sig.

Rasmus Alm nickade ned bollen till Per Frick efter dryga halvtimmens spel. Per Frick läste sin lagkamrats tanke och satte tillbaka den mot Alm in i straffområdet. Den senare kom till läge just framför målvakten som via en snabb parad lyckades rädda det efterföljande avslutet.

Ett nytt gyllene läge till att ta ledningen i den här matchen fick även Per Frick. Rasmus Alm gick på skott, efter ett fint Elfsborgsanfall, och det täcktes av en Örebrospelares arm. Domaren pekade på straffpunkten och Per Frick lade bollen tillrätta. Men straffen gick utanför.

Det var, som tidigare nämnt, mycket Elfsborg under stora delar av den första halvleken. Men bollen ville inte in.

Johan Larsson, Per Frick och Rasmus Alm hade bland annat ett snabbt samarbete som ledde fram till att den sistnämnde sökte Jeppe Okkels inne i straffområdet. Men bollen rensades undan.

Kort efter det blåste domare Fredrik Klitte för en ny straff för hemmalaget. Även denna gång var det Rasmus Alm som låg bakom situationen, men den här gången var det ett inspel som täcktes av en ÖSK-arm. André Römer klev fram – och satte säkert dit det förlösande 1–0-målet framför en jublande hemmapublik.

Alexander Bernhardsson kom in med dryga kvarten kvar att spela. Senare var det även dags för Samuel Holmén att äntra planen.

Med endast sex minuter kvar att spela kom ett, något oväntat, kvitteringsmål från Örebro SK. Deniz Hümmet knoppade in 1–1 på nick.

Manager Jimmy Thelin agerade omgående och valde att genomföra ett trippelbyte, och IFE satte genast tryck framåt. Det var välriktade inlägg och det var fler och fler spelare som flyttade upp i straffområdet. Och efter en stark kämpainsats hela vägen kunde till slut Frederik Holst trycka in 2–1 i den sjunde tilläggsminuten.

Kort efter det blåste domaren av matchen och tre sköna poäng till IF Elfsborg!

I nästa match väntar Östersunds FK. Den matchen spelas på lördag hemma på Borås Arena.

IF Elfsborg–Örebro SK 2–1 (0–0)

Målen: 1–0 André Römer (straff, 60), 1–1 Deniz Hümmet (84), 2–1 Frederik Holst (90+7)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson (87), Maudo Jarjué, Leo Väisänen, Simon Strand–Frederik Holst, André Römer, Robert Gojani (83)–Jeppe Okkels (87), Per Frick (87), Rasmus Alm (72)

Ersättare: Mathias Dyngeland, Christopher McVey (87), Samuel Holmén (83), Noah Söderberg, Alexander Bernhardsson (72), Jacob Ondrejka (87), Marokhy Ndione (87)

Varningar, IFE: Per Frick (21)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer