André Römer satte dit straffen som betydde 1–0 i 2–1-segern hemma mot Örebro SK – och firade målet med supportrarna. Nu ser han fram emot en ny match på Borås Arena.
– Fantastiskt att spela fotboll framför fansen igen, säger han.

Segern mot Örebro SK var en speciell sådan. Supportrarna var tillbaka – och dessutom fick matchen sitt absoluta avgörande först i den 97:e matchminuten. Då tryckte Frederik Holst in segermålet och vild glädje utbröt bland både spelare och fans.

– Det är en helt fantastisk känsla. Den bästa av känslor. Självklart, när man reflekterar tillbaka på det hela i efterhand, hade vi velat stänga matchen tidigare. Vi hade chanser till det, medan de knappt hade chanser. Men där och då är det en av de härligaste av vinster med ett avgörande mål i den 97:e minuten, säger André Römer som gjorde det första av Elfsborgs två mål i segern.

Och det var inte vilket mål som helst mittfältaren stod för. Målet på straff i den 60:e minuten var André Römers första i allsvenskan.

– Det var underbart. Jag har helt enkelt väntat med att göra mitt första allsvenska mål tills supportrarna varit tillbaka. Det kändes fantastiskt att göra det och direkt efter målet sprang jag till dem för att fira. Det är fantastiskt att ha dem tillbaka och de skapade en grym atmosfär.

Hur säker känner du dig från elva meter?

– Historiskt sett är straffar inte något jag tagit. Fram tills för typ ett år sedan hade jag inte tagit en enda straff i princip. Nu har jag slagit sex-sju stycken och alla har gått in så här långt, så det känns bra.

Nu väntar en ny hemmamatch för IF Elfsborg i allsvenskan. Östersunds FK står på schemat under lördagsaftonen.

– Det är ett bra lag som precis som vi gillar att spela fotboll. Vi måste fokusera och fortsätta med det vi har gjort bra tidigare. Vi vill verkligen ha tre vinster i rad, säger André Römer.

Och då kommer förhoppningsvis nya minnen skapas tillsammans med supportrarna på plats.

– Helt fantastiskt att spela fotboll framför fansen igen. Det känns nästan som träningsmatch utan dem där. Vi har saknat dem och jag älskar att spela framför dem.

IF Elfsborg–Östersunds FK har avsparkstid 17.30 på lördagen.


Biljettinformation: Klicka här!