Under torsdagskvällen är det äntligen dags igen. IF Elfsborg kliver in i Europaspel och det via Uefas nya turnering Europa Conference League. 
– Det kommer vara något extra, säger en laddad Leo Väisänen.

Klockan 18.45 sparkas matchen mellan IF Elfsborg och FC Milsami Orhei igång. Det är den andra kvalrundan i den helt nystartade Uefa Europa Conference League.

– Jag är väldigt förväntansfull. Det kommer helt klart att vara något extra. Men vi har ett bra självförtroende i laget, vi har presterat bra i de senaste matcherna, säger mittbacken Leo Väisänen.

FC Milsami Orhei inledde sitt Europaspel redan i den första kvalrundan. Där slog man ut FK Sarajevo.

– Vi kommer att gå igenom motståndet lite mer på träningen inför matchen. Jag har aldrig hört om laget tidigare, men de slog ut Sarajevo så det är utan tvekan ett bra lag.

Leo Väisänens insatser var en av flera starkt bidragande orsaker till fjolårets fina resultat i allsvenskan, som i sin tur resulterade att IF Elfsborg återigen kliver in i Europaspel.

– Det känns väldigt bra. Förra säsongen var fantastisk och kröntes med en fin andraplats. Det känns bra att IF Elfsborg är tillbaka där klubben hör hemma. Jag hoppas att supportrarna kommer till Borås Arena även i den här matchen för att stöta oss. Det är en speciell match, men vi har en väldigt god känsla.

Hur tycker du att det har känts för egen del så här långt i år?

– En speciell försäsong i och med mina skadebekymmer som under en period inte riktigt ville ge sig. Inför EM i sommar hann jag få några matcher. Det kändes inte så bra som jag ville men ändå skönt med några matcher. Nu efter mästerskapet tycker jag att det känts som i fjol, eller om inte än bättre. Det känns väldigt bra ute på planen och likaså i laget.

– Vi har bra självförtroende och älskar att få spela framför fansen igen, avslutar Väisänen.

IF Elfsborg–FC Milsami Orhei startar 18.45 under torsdagskvällen.