Efter segern mot FC Milsami Orhei i det inledande kvalet till Europa Conference League är det nu åter dags för allsvenskan. BK Häcken borta på Bravida Arena står på schemat under söndagen.
– De har liksom oss en bra period, säger Jeppe Okkels.

Under torsdagen inleddes IF Elfsborgs Europaäventyr – och det på bästa sätt. Klara 4–0 skrevs resultatet till i det första av två möten med FC Milsami Orhei. Jeppe Okkels, som stod för ett av målen, var nöjd med lagets insats och glad för att få spela den typen av matcher.

– Det var spännande, en speciell känsla. Första matchen i Europa för min del också. En fin start med en 4-0-vinst, men vi är inte nöjda än. Det är inte klart förrän efter returmatchen på torsdag. Men absolut en fin start och ett fint utgångsläge att ta med till Moldavien, säger Okkels som vackert tryckte in 2–0-målet i matchen:

– En fin kontring, jag tror det är jag och Rasmus (Alm) efter en hörna som sätter full fart framåt. Jag kollade lite om någon lagkamrat var med, men det var det inte riktigt och då körde jag på egen hand och den satt fint.

Firade gjorde han framför vilt jublande hemmasupportrar. En härlig känsla, säger han.

– Jag har snart varit här ett år, och först nu fått spela framför supportrarna. Det är väl på tiden, om man säger så, och det känns jättebra. Kanske också därför vi fått många hemmavinster nu med deras stöd från läktaren.

Efter ett antal hemmamatcher, där den senaste var av Europa-karaktär, är det nu allsvensk bortamatch som står på agendan. Under söndagen ställs man mot BK Häcken.

– Jag tror att det blir en tuff match mellan två lag som just spelat Europa-matcher. För Häckens del blev det förlust, och det är mycket mentalt att ladda om och ge hundra procent igen. En viktig match, och det hade utan tvekan varit jätteskönt med tre poäng.

Vad är BK Häcken för typ av motstånd?

– Det är ett lag som fick en svår start på serien och låg väl sist inför sommaruppehållet. Nu har de liksom oss en bra period med flera raka vinster. Ett lag med fint självförtroende, men det är vi också. Så det är bara att ladda om och göra vår grej så tror jag på tre poäng med hem.

BK Häcken–IF Elfsborg sparkas igång under söndagen klockan 17.30.