Efter några veckors uppehåll var det på lördagen dags för match i P19 Allsvenskan igen för IF Elfsborgs U-trupp. 

Det var exakt en månad sedan IF Elfsborg tog på matchstället och sprang ut på Borås Arena i P19 Allsvenskan Södra. Några veckors uppehåll väntade och efter en kort tids träning tillsammans var det dags att återigen ta på den gulsvarta tröjan. Denna gång var det Mjällby AIF som kom på besök, två lag som gått ungefär lika bra i ligan och där båda hade nio poäng, dock hade Mjällby en match mindre spelad.

För Elfsborgs del kom man från en stark seger mot Trelleborgs FF med 4–1, och även Mjällby hann spela match mot Trelleborg innan uppehållet, en match Mjällby vann med 2–0. Under uppehållet hade dessutom laget en träningsmatch, något som Elfsborg inte haft. Det skulle också bli jämnt och tätt i denna match, så jämnt att inget av lagen kunde göra mål i värmen på Borås Arena.

Elfsborg visade upp ett bra och starkt grundspel, men bollen ville inte in och de där riktigt stora chanserna kunde därmed inte förvaltas. Även gästande Mjällby försökte göra sitt för att få hål på Elfsborgs målvakt Ludvig Målberg, men det var tätt och därmed mållöst och varsin poäng.

Om en vecka väntar ny match, denna gång mot Trelleborgs FF igen fast på bortaplan.

IF Elfsborg – Mjällby AIF 0–0 (0–0)

Truppen: 1. Max Helge (mv), 31. Ludvig Målberg (mv), 2. Johannes Abdulahad, 3. Otto Gustafsson, 4. Teodor Svensson, 5. Mattias Mannerstål (K), 6. Awil Hassan, 7. Otto Vallentin, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 14. Zakkar Alissa, 15. Amer Jusic, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci