Det var en riktigt bra läromatch som IF Elfsborgs U-trupp ställdes inför när ett mycket rutinerat Varbergs BoIS kom till Borås Arena för match i U21 Allsvenskan. 

Efter ett tämligen långt uppehåll i U21-serien var det återigen dags för match när IF Elfsborg tog emot gästande Varbergs BoIS. Ett Varberg som brukar ställa ett starkt lag på benen, så även denna gång. Det blev en mycket bra värdemätare för Elfsborgs tämligen unga lag. Gulsvart stod upp bra spelmässigt, men det stod 0–1 i halvtidsvilan sedan Varberg fått hål på Hakon Rafn Valdimarsson som debuterade i matchen.

I andra halvlek fortsatte Elfsborg spela på ett bra sätt, våga utmana och pressa för ett mål men de välrutinerade gästerna visade kvalitet och kunde göra två mål ytterligare. Dock var det inte resultatet som var det mest avgörande i denna match.
– Vi mötte ett väldigt meriterat Varberg som hade många allsvenska matcher i bagaget idag. Vi stod upp bra inledningsvis men Varberg tog över lite och tog även ledningen. I andra halvlek kom vi ut bra där vi vågar, är modiga i spelet och skapar lite halvchanser. Sett över 90 minuter är det en rättvis seger för Varberg, men killarna ska ha en eloge för prestationen. Alla jobbade stenhårt för varandra, ingen vek ner sig och det gäller för de här unga killarna att ta lärdom av hur det är att möta allsvensk klass, säger tränare Emir Bajrami.

Noterbart som sagt att Hakon Rafn Valdimarsson debuterade för Elfsborg denna match och stod för en stabil insats.
– Han skötte sig bra. Var ute och plockade bollar, stabil i sitt beslutsfattande och det var bra. Såklart det tar tid att lära känna alla och allt i spelet, men bra match idag, avslutar Bajrami.

IF Elfsborg – Varbergs BoIS 0–3 (0–1)

Startelva: 30. Hakon Rafn Valdimarsson (mv), 2. Zakkar Alissa, 4. Amer Jusic, 5. Mattias Mannerstål, 7. Otto Gustafsson, 8. Filip Persson, 10. Besfort Zeneli, 14. Otto Vallentin, 15. Isaac Antonsson, 22. Kevin Holmén (K), 23. Prince Isaac Kouame
Ersättare: 31. Ludvig Målberg (mv), 6. Filip Gustafsson, 12. Stefan Ceganjac, 16. Kevin Strand, 17. Theo Lind, 18. Teodor Svensson, 20. Mohamed Adam