210805 Per Frick of Elfsborg celebrate after scoring 1-1 during the UEFA Conference League qualifying match between Elfsborg and Velez Mostar on August 5, 2021 in Borås. Photo: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0109

Oavgjort i det första mötet med FK Velez Mostar

Publicerad: 2021-08-05 20:44, Uppdaterad 2021-08-05 20:46

IF Elfsborg och FK Velez Mostar spelade under torsdagen 1–1 (1–1) i det inledande kvalmötet lagen emellan. Per Frick satte dit IF Elfsborgs mål i den 34:e minuten.

På ett välfyllt, åtminstone sett till vad som är tillåtet i dessa tider, Borås Arena klev IF Elfsborg och Velez Mostar ut till en ordentlig ljudnivå. Såväl hemma- som bortasupportrar var oerhört sugna på att heja fram sina respektive lag till seger i den här Europa Conference League-fajten.

Det var också en intensiv inledning med såväl mycket tuffa dueller som mycket känslor där ute på planen. Hela tiden härligt påhejade av supportrarna. Även om det rent spelmässigt var relativt jämnt var det IFE som stod för de allra hetaste chanserna under matchens första del. Johan Larsson hade en frispark från nära håll som smet just över, och kort senare skarvade Per Frick snyggt fram bollen till Jeppe Okkels vars avslut tvingade målvakten att sträcka ut rejält.

Även André Römer tryckte på framåt och visade upp både en fin passnings- och avslutsfot under den första halvleken.

Det till trots var det gästande FK Velez Mostar som skulle ta ledningen i det här mötet. Efter en hörna studsade bollen oturligt till en motståndarspelare som från nära håll kunde trycka in den i nät.

Men, till hemmasupportrarnas stora glädje, replikerade IF Elfsborg omgående. Det dröjde nämligen bara drygt en minut innan Per Frick kunde peta bollen förbi målvakten till 1–1 i matchen.

Jeppe Okkels och Rasmus Alm var, i vanlig ordning, på språng konstant. Och mot slutet av halvleken var den förstnämnde nära att flera gånger om, efter att ha passerat sin försvarare, hitta in till Per Frick och gänget inne i straffområdet. Men 1–1 stod sig in i pausvilan.

Även i den andra halvleken var det fortsatt mycket tufft spel nere på planen. Rasmus Alm, som inledde piggt, gjordes omkull ett antal gånger av sin försvarare som hade svårt att hänga med. Det var dock desto mindre målchanser från båda håll inledningsvis.

Alexander Bernhardsson kom in för Rasmus Alm. Med kvarten kvar att spela äntrade även Jacob Ondrejka och Marokhy Ndione planen. I motsatt väg gick då Jeppe Okkels och Robert Gojani.

IF Elfsborg hade svårt att komma till de riktigt heta målchanserna. Istället kunde Velez Mostar titt som tätt ställa om och komma i bra lägen, men minst lika bra hemjobb från hemmadefensiven kunde avstyra de möjligheterna var gång.

Di Gule kämpade och slet hela vägen – men några fler mål blev det inte i den här tillställningen.

Matchen slutade oavgjort, 1–1, och nu laddar vi om inför returmötet nästa torsdag. Men först väntar Degerfors IF hemma på Borås Arena på söndag.

IF Elfsborg–FK Velez Mostar 1–1 (1–1)

Målen: 0–1 Slavisa Radovic (32), 1–1 Per Frick (34)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Maudo Jarjué, Leo Väisänen, Simon Strand–Frederik Holst (83), André Römer, Robert Gojani (75)–Jeppe Okkels (75), Per Frick, Rasmus Alm (66)

Ersättare: Mathias Dyngeland, Hakon Valdimarsson, Gustav Broman, Oliver Zandén, Christopher McVey, Samuel Holmén (83), Noah Söderberg, Alexander Bernhardsson (66), Ahmed Qasem, Jacob Ondrejka (75), Marokhy Ndione (75), Jack Cooper-Love

Varningar, IFE: Robert Gojani (19), Maudo Jarjué (34), André Römer (85)