210805 Frederik Holst of Elfsborg and Omar Pršeš of Velez Mostar during the UEFA Conference League qualifying match between Elfsborg and Velez Mostar on August 5, 2021 in Borås. Photo: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0109

Frederik Holst om att möta Degerfors IF: ”Vi ska spela en attraktiv fotboll”

Publicerad: 2021-08-08 11:57, Uppdaterad 2021-08-08 12:00

IF Elfsborg tar under söndagen emot Degerfors IF hemma på Borås Arena. Frederik Holst är laddad för en ny match på kort tid.
– Hela laget trivs med att det är mycket matcher, säger Frederik Holst.

Frederik Holst har mer eller mindre varit ett givet namn i manager Jimmy Thelins startelva så här långt. 26-åringen känner sig i gott slag – och tycker att han förbättrar sina prestationer för var dag som går.

– Jag tycker det har känts superfint så här långt. Jag kör på och försöker hjälpa laget så mycket som möjligt. Fick även gjort mål mot Örebro och i den första Europakvalmatchen. Jag jobbar på, bygger vidare och mitt självförtroende är superhögt. Tycker det är roligt att spela fotboll och trivs varje match. För varje match känns det också bättre och bättre.

Från start var han också i 1–1-mötet med FK Velez Mostar.

– En rolig och spännande match. Vi fick inte till så mycket chanser som vi kanske hade hoppats på, men vi spelar mot ett bra lag och vi visste innan matchen att vi måste vara fokuserade och redo direkt från start. Jag tycker att det var en jämn match mellan två fina lag. Det kommer bli superintressant på bortaplan, summerar Holst.

Torsdagsmatch i Europa går till söndagsmatch i allsvenskan – för att sedan bli Europamatch på torsdag igen. Det är många matcher på kort tid nu, vilket Frederik Holst verkligen trivs bra med.

– Jag gillar det som fan. Jag har fått testa på Europakval tidigare i Bröndby, och jag gillar att ha många, och dessa typer av, matcher som fan. Jag hade verkligen saknat det. Det blir inte lika tuff träning och det är matcher varannan, var tredje dag. Jag skulle säga att hela laget trivs med att det är mycket matcher. Bara att köra på och inte tänka på det.

Nu är det alltså under söndagen åter allsvenskt spel som väntar. Degerfors IF kommer på besök till Borås Arena – och då är det som alltid tre viktiga poäng på spel.

– Vi ska göra det vi gjort hela tiden, och det är att spela Elfsborgs spel. Det vi gör vecka ut och vecka in. Det vi gjort efter vi kom tillbaka från semestern. En fin fotboll, en attraktiv fotboll. Djupledsspel, inläggsspel. Det handlar om att ha mycket fokus på oss själva och köra på – och spela vårt spel.

IF Elfsborg–Degerfors IF sparkas igång klockan 17.30 under söndagen.

Huvudpartners