Det blev ingen rolig eftermiddag för U-truppen när laget åkte till västkusten för möte med IFK Göteborg. 

En av årets roligaste matcher är matcherna mot IFK Göteborg. Ett prestigeladdat möte stod på schemat för U-truppen i P19 Allsvenskan när laget åkte till Kviberg. Efter 0–0 mot GAIS i förra omgången var det ett taggat lag för att komma ut och spräcka nollan igen, men hemmalaget ville annat.

Elfsborg försökte komma ut, sätta press på IFK och på så sätt komma igenom för målchanser, men pressen blev inte så hård som önskat och istället kunde blåvitt ta tag i halvleken. Efter halvtimman spelad var det också IFK som tog ledningen och utökade densamma inom loppet av fem minuter. Därmed tvåmålsunderläge i halvtidsvilan.

Reduceringen var inte nog för poäng

Gästande gulsvart hade ett rejält snack i paus om att i alla fall repa sig och vinna andra halvlek, något de också kunde göra då Endrit Kutllovci satte reduceringen till 2–1 i 90′ minuten, men där stannade målproduktionen för Elfsborg.
– Vi kom inte upp i nivå överlag i spelet, vad det beror på vet jag inte. I halvtid var vi besvikna och pratade om att vinna andra halvlek, vilket vi gjorde. Det är inte det att vi inte skapar några chanser, men vi måste ta tillvara på dem. På denna nivån så får man inte så många, säger tränare Emir Bajrami.

Truppen har haft rätt intensiva veckor sedan återstarten och nu väntar en ledig helg, något som inte tillhör vanligheterna.
– Den här prestationen får vi analysera, sedan tar vi ledig helg och därefter nya tag. Vi har Åtvidaberg på bortaplan nästa vecka och då gäller det att vi har laddat om. Alla lag har matcher där man inte kommer upp i nivå, men då är det viktigt att studsa tillbaka snabbt också, avslutar Emir.

IFK Göteborg – IF Elfsborg 2–1 (2–0)

Mål: 1–0 32′, 2–0 36′, 2–1 Endrit Kutllovci 90′

Truppen: 1. Alex Rahm (mv), 31. Ludvig Målberg (mv), 3. Otto Gustafsson, 4. Teodor Svensson, 5. Mattias Mannerstål, 6. Awil Hassan, 7. Otto Vallentin, 8. Filip Gustafsson (K), 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 14. Zakkar Alissa, 15. Amer Jusic, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci