Efter torsdagens avancemang i Bosnien flög IF Elfsborg direkt till Stockholm för att ladda om inför söndagens möte med Hammarby. En match som Robert Gojani ser fram emot.
– Två starka lag som möts, säger han.

Efter 1–1 hemma på Borås Arena krävdes seger för avancemang i Europa Conference League-kvalet i torsdags borta mot FK Velez Mostar. Gästande IFE fick tidigt hål på motståndet – och kunde sedan vinna matchen med hela 4–1.

– Vi gör inte vår bästa match, men samtidigt visar det väl på vilken styrka vi har i laget när vi slår det laget med 4–1 trots det. Det är så man ska vinna matcher när man känner att allt inte står rätt till. Så sjukt starkt av oss, summerar Robert Gojani.

Vad tyckte du inte klaffade riktigt?

– Vi hade väl velat hålla i bollen lite mer och få lite längre anfall. Samtidigt utnyttjade vi våra snabba anfall hur bra som helst. Det ser man också på målen vi gör.

Hur upplevde du stämningen på läktaren?

– Vi tog det som en positiv grej att det troligtvis skulle komma mycket folk, och vi är vana vid publik. Det blir bara roligare att spela den typen av matcher då. Alla i laget trivs med det. Vi njöt.

Nu väntar alltså åter spel i allsvenskan, och första anhalt blir Hammarby på bortaplan under söndagen. Ett Hammarby som även de avancerade i veckans Europaspel.

– Det ska bli en rolig match, två starka lag som möts med bra facit. Det lär bli en hård kamp men förhoppningsvis går vi därifrån med tre poäng.

Hur tycker du att det känts för egen del i år?

– Jag tycker att det känns bra. Det visar sig också på hur det känns och går för hela laget. Det känns som att hela laget verkligen jobbat stenhårt för att komma till den här positionen vi har idag. Det känns helt enkelt fantastiskt.

Det låter som ni har en rätt härlig harmoni i truppen just nu, eller?

– Vi har en fantastisk harmoni.

Hammarby IF–IF Elfsborg sparkas igång klockan 17.30 under söndagen.