Det blev inte bara en liten islossning målmässigt – det blev en rejäl sådan när Åtvidabergs FF besegrades med hela 7-0.

För 1,5 vecka sedan förlorade Elfsborgs U-trupp med uddamålet mot IFK Göteborg på bortaplan. Efter många matcher på kort tid fick spelarna en ledig helg, därefter en full träningsvecka innan laget satte sig på bussen mot Åtvidaberg på lördagen.

Det blev en rätt jämn inledning på matchen, men Elfsborg skapade ett övertag men fick inte hål på målnollan förrän i slutet av första halvlek när Besfort Zeneli förvaltade en straff till 1-0. Några minuter senare, på stopptid, satte också Isaac Antonsson 2-0. En bra ledning att jobba vidare på.
– Vi pratade om att inte slappna av utan att fortsätta göra det vi tränat på att göra. Sedan gör vi trean och fyran ganska snabbt och mål förändrar matcher. De går ner sig, vi är hungriga och vill göra rätt saker, säger tränare Emir Bajrami.

Fem mål – på tretton minuter

Att säga att Elfsborg hade en bra period i andra halvlek är en rejäl underdrift. Filip Persson gjorde både trean och fyran med bara någon minuts mellanrum, därefter satte Filip Gustafsson 5-0 och Besfort Zeneli 6-0. Fyra mål inom loppet av 13 minuter. Med fyra minuter kvar kunde Theo Lind fastställa slutresultatet till 7-0.

Under de senaste matcherna har laget jobbat för att få till en högre effektivitet i matcherna, i lördagens match var effektivitet ingenting man kunde kritisera.
– Vi har pratat mycket om att inte slå den avgörande passningen för tidigt, att det finns fler alternativt och det lyckas vi med på ett bra sätt idag. Vi fick ett par snabba mål och började tro på det, kunde spela mer avslappnat utan att tänka för mycket och det gör att vi värderar situationer väldigt bra och tar rätt beslut. Nu får vi fortsätta jobba vidare för nästa match är 0-0 igen, avslutar Emir.

Åtvidabergs FF – IF Elfsborg 0-7 (0-2)

Mål: 0-1 Besfort Zeneli 44′, 0-2 Isaac Antonsson 45′, 0-3 Filip Persson 52′, 0-4 Filip Persson 53′, 0-5 Filip Gustafsson 59′, 0-6 Besfort Zeneli 65′, 0-7 Theo Lind 86′

31. Ludvig Målberg (mv), 2. Johannes Abdulahad, 5. Mattias Mannerstål, 7. Otto Vallentin, 8. Filip Gustafsson (K), 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 15. Amer Jusic, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind
Ersättare: 1. Alex Rahm, 4. Teodor Svensson, 6. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 14. Zakkar Alissa, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci