Elfsborg spelade U21-match på tisdagen mot serieledarna, en match som slutade med ett snöpligt avgörande. 

På tisdagseftermiddagen var det dags för U21-match mot BK Häcken, serieledarna i serien men där Elfsborg hade chans att komma upp på samma poäng vid seger – med en match mer spelad dock. Som vanligt när dessa båda lag spelat mot varandra var det ett ställningskrig mellan att vilja ha bollinnehav och vara spelförande, något som visade sig bli jämnt lagen mellan. Det var dock Häcken som kunde ta ledningen i första halvlek redan efter elva minuter. Elfsborg försökte spela runt och skapa chanser, men hade svårt att komma till hundraprocentiga lägen. När Häcken sedan gjorde 2-0 med fem minuter kvar av första halvlek blev det uppförsbacke, men hemmalaget krigade på och kunde reducera i 45′ minuten genom Noah Söderberg.

I andra halvlek kom Elfsborg ut med bra energi och en tro på kvittering. När då Sveinn Aron Gudjohnsen glädjande satte sitt första mål i elfsborgströjan innebar det kvittering, ett fint avslut och viktigt mål. Resultatet stod sig ända in på stopptid då Häcken vaskade fram en frispark som förvaltades till 2-3. Därmed en snöplig förlust, fina perioder i matchen men helheten går att jobba på framgent. Nästkommande match i U21 Allsvenskan spelas på bortaplan mot Falkenbergs FF den 31 augusti.

IF Elfsborg – BK Häcken 2-3 (1-2)

Mål: 0-1 11′, 0-2 39′, 1-2 Noah Söderberg 45′, 2-2 Sveinn Aron Gudjohnsen 54′, 2-3 90′

Truppen: 1. Mathias Lønne Dyngeland (mv), 30. Hakon Rafn Valdimarsson (mv), 2. Gustaf Lagerbielke, 4. Amer Jusic, 6. Johannes Abdulahad, 7. Filip Gustafsson, 8. Otto Vallentin, 10. Besfort Zeneli, 11. Sveinn Aron Gudjohnsen, 14. Jacob Ondrejka, 18. Ahmed Qasem, 20. Mattias Mannerstål, 22. Kevin Holmén, 23. Prince Isaac Kouame, 25. Jack Cooper Love, 28. Noah Söderberg, 29. Oliver Zandén, 32. Gustav Broman (K)