Under torsdagen väntar returmötet med Feyenoord hemma på Borås Arena. Christopher McVey och hans IF Elfsborg är laddade för en tuff och utmanande drabbning.
– Vi går ut för att vinna matchen, så får vi se hur långt det räcker, säger han.

IF Elfsborg kommer till torsdagens match i Europa Conference League-playoffen mot Feyenoord med ett 2–2-resultat mot Hammarby IF i ryggen. En match som Elfsborg ledde med 2–0, men där gästande Hammarby via två sena mål kunde hämta ikapp.

– Det såg ju bra ut väldigt länge. Men vi tappar i slutet och det är vi inte nöjda med. Det gäller att förstå att matchen inte är över förrän den är över, och det borde vi haft koll på. Nu är det så och vi kan inte lägga fokus på det. Överlag är vi absolut nöjda, vi har 2–0, bra tryck och känns allmänt bra. Men det vi tar med oss är en hel del bra grejer och givetvis att vi måste jobba hela matchen ut, säger Christopher McVey och utvecklar ytterligare:

– Det ligger lite i att vi måste vara mer noggranna. Nånstans har vi en 2–0-ledning och då måste vi försvara med hela laget, och inte tänka att det är lugnt för att vi leder med två. Man ska springa skiten ur sig tills domaren blåser. Vi ska inte tappa det, men på något sätt lyckas vi och vi alla i laget måste tänka efter och inse att det inte är okej. Vi ska ha tre poäng och dessutom en hållen nolla i den matchen.

När nu nederländska Feyenoord väntar är det ytterligare en nivå av motstånd. Det fick IF Elfsborg erfara på bortaplan för en vecka sedan. Då vann hemmalaget med hela 5–0.

– Väldigt lärorika matcher. De har ett väldigt bra lag, det såg vi när vi var nere. Samtidigt har vi kvalitéer och kan såra dem om vi gör det vi ska göra. Samtidigt måste vi ha med oss att vi släppte in fem senast, och det är alldeles för mycket. Där måste vi täppa till bakåt. De fick inte så mycket lägen egentligen, men på det de fick var de kliniska. Vi går ut för att vinna matchen, så får vi se hur långt det räcker.

En bra prestation är viktigt, menar McVey. Oavsett resultat skulle en stark insats från Di Gule utan tvekan ge en skön boost i självförtroendet inför fortsatta kamper.

– Helt klart. Om man jämför med de vi möter i allsvenskan så är det lite högre tempo, och de är lite bättre på det mesta egentligen. Det känner vi alla att vi kan ta ytterligare steg för att utvecklas som lag. Det är en nivå till vi måste upp i för att komma till den nivån vi vi vill vara på. Då måste vi höja oss, och då är det väldigt lärorikt med den här typen av matcher. Vi ser fram emot det!

IF Elfsborg–Feyenoord sparkas igång klockan 19.00 på Borås Arena.