IF Elfsborg är överens med danska Silkeborg om en övergång för Robert Gojani. Vi tackar Robert för flera fina år i Elfsborgströjan och önskar honom ett stort lycka till i framtiden.

-Känslorna är blandade. Det ska bli otroligt spännande i Danmark och jag ser verkligen framemot det. Men jag lämnar något fantastiskt och jag kommer att sakna klubben, grabbarna och fansen otroligt mycket. Den resan vi gjort tillsammans – från laget i omklädningsrummet till personalen som jobbar i föreningen är något stort, säger Robert Gojani.

Efter flera fina säsonger för Jönköping Södra presenterades Robert Gojani som Elfsborgsspelare vintern 2018. Han följde då manager Jimmy Thelins flytt till Borås och IF Elfsborg.
En jagad 25-årig Robert Gojani i högform – gjuten i startelvan i J-södra under flera år, klev direkt in i Elfsborgs startelva under våren 2018. En startplats han sedan dess, så gott som abonnerat på. Under sina drygt 3,5 år i föreningen har mittfältsmotorn hunnit med hela 98 gulsvarta tävlingsmatcher, spelat på de flesta av positionerna på det centrala mittfältet och har med sina fina prestationer varit delaktig i Elfsborgs framgångar de senaste säsongerna.  Nu går flyttlasset med familj vidare till Danmark och Silkeborg. Ett nytt spännande äventyr för 28-åringen.

-Jag ser verkligen framemot det. Det ska bli grymt spännande. Kul också att testa på ett nytt land och en lite annan kultur.

Under sina år i IF Elfsborg har han både fått varit med om Allsvensk silvermedaljplats och europaspel. 

-Det har varit grymt att varit med på den här resan. Det gick kanske inte riktigt som vi hade tänkt oss 2018 – men någonstans trodde vi på det. Vi visste att det skulle ta tid, och det är det resultatet vi ser nu på planen. Det är ett imponerade och hårt arbete spelare, ledare och klubb lagt ner, säger han.

-Jag har ju haft Jimmy nu så länge så han är väl trött på mig (haha). Nej, Jimmy har lärt mig mycket både på och utanför planen. Jag har fått vara med på hans utveckling samtidigt som han följt mig och sett mig utvecklas under den här resan. Men allt har ett slut – så är det, fortsätter han.

Under söndagens bortaseger mot Kalmar FF, där Gojani bland annat stod för en läcker assist fram till Simon Olsson 0-1 mål, hade ryktet om en flytt redan spridit sig. Och efter matchen började hyllningarna både på plats på läktaren och i sociala medier strömma in.

-Jag blir känslig bara jag tänker på det. Det enda jag vill är att tacka alla som har något med föreningen att göra. Jag vill tacka för att jag fått vara en liten, liten procent av Elfsborgs fina historia, säger han.

-Jag vill önska grabbarna i laget all lycka till. De kommer fortsätta att fightas om guldet och europaplatserna – likt vi gjorde förra säsongen. Nu är ju Simon (Olsson) tillbaka också i storform så jag håller oss definitivt som en guldkonkurrent, säger Robert Gojani.

Manager Jimmy Thelin

-Robert har betytt mycket för den identitet och kultur vi arbetat fram. En vinnare som sätter laget främst. Arbetar alltid hårt och med framåtanda. Hundra-procentig i träning och match och en spelare som utvecklas varje år. Vi tackar Robert för mycket fina år i Elfsborgströjan och önskar honom stort lycka till i sin fortsatta karriär, säger manager Jimmy Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson.

-Robert har sedan han kom från Jönköping Södra varit en stark bidragande orsak till vår positiva utveckling de senaste åren. Han har varit ett föredöme på alla sätt och gjort sig oerhört populär hos samtliga inom föreningen, säger Andreasson.

-Robert kommer givetvis att vara saknad men han har verkligen gett allt för IF Elfsborg och nu vi önskar honom all lycka till i sin nya utmaning, avslutar Stefan Andreasson.