Elfsborg körde gasen i botten, vilket gav en snabb och klar utdelning mot Falkenbergs FF i U21 Allsvenskan. 

Tisdagseftermiddagen spenderades på den halländska västkusten för IF Elfsborgs U-trupp, förstärkta med A-lagsspelare, när bussen parkerade utanför Falcon Alkoholfri Arena för match mot Falkenbergs FF. Gulsvart hade bestämt sig för att köra gasen i botten mot tabellfemman vilket gav en omedelbar utdelning.

Redan efter sju minuten kunde Elfsborg ta ledningen när Noah Söderberg gjorde 1–0. Bara minuter senare vände Sveinn Aron Gudjohnsen upp två försvarare och dunkade upp bollen i krysset. Två snabba mål och en fin start på matchen. Elfsborg fortsatte trumma på och kunde även göra ytterligare ett mål när Gudjohnsen chippade in 3–0 med bara minuter kvar av första halvlek, efter ett fint förarbete av Kevin Holmén.

I andra halvlek hade Elfsborg full kontroll på matchen och även lägen att göra ytterligare mål, men trots chanser blev det inte mer nätkänningar och därmed slutade matchen 3–0 till gästerna.
– Vi körde gasen i botten och fick snabb utdelning. Sedan fortsatte vi gnugga, vi var påkopplade och gjorde rätt saker. I andra halvlek hade vi också lägen men den sista skärpan för att sätta in bollen fanns inte riktigt där. Över 90 minuter gjorde vi rätt saker och vi var väldigt gedigna i grunderna, analyserar tränare Emir Bajrami.

Tre matcher återstår nu och här näst väntar Norrby IF den 21 september.

Falkenbergs FF – IF Elfsborg 0–3 (0–3)

Mål: 0–1 Noah Söderberg 7′, 0–2 Sveinn Aron Gudjohnsen 9′, 0–3 Sveinn Aron Gudjohnsen 43′

Startelva: 30. Hakon Rafn Valdimarsson (mv), 2. Gustaf Lagerbielke, 5. Maudo Lamine Jarjué, 11. Sveinn Aron Gudjohnsen, 14. Jacob Ondrejka, 18. Ahmed Qasem, 22. Kevin Holmén, 23. Prince Isaac Kouame, 28. Noah Söderberg, 29. Oliver Zandén, 32. Gustav Broman (K)
Ersättare: 1. Ludvig Målberg (mv), 6. Filip Persson, 8. Filip Gustafsson, 10. Besfort Zeneli, 16. Stefan Ceganjac, 17. Theo Lind, 26. Johannes Abdulahad