190424 Elfsborgs Deniz Hümmet jublar efter 4-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Örebro den 24 april 2019 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Tack för allt – Deniz Hümmet

Publicerad: 2021-09-01 14:24

IF Elfsborg är överens med Turskiska Rizespor om en övergång för Deniz Hümmet. Vi tackar Deniz för sin tid i Elfsborgströjan och önskar honom ett stort lycka till i framtiden.

Det känns väldigt bra. Att ta min karriär vidare till en liga som Turkiets kommer bli en väldigt roligt äventyr och jag ser fram emot att få visa upp vad jag går för, berättar Deniz.

Du kom vintern 2019 och drygt tre år senare lämnar du för utlandet, vad kommer du ta med dig mest från din tid i Allsvenskan?

För mig har alltid IF Elfsborg varit en storklubb, så när jag kom hit efter att ha lämnat Trelleborg så förstod vilken nivå man kommit upp till. Min tid i föreningen har varit väldigt lärorik och jag vet att det finns mycket jag kommer vilja ta med mig för att bygga vidare på borta i Turkiet, säger Deniz.

Du lärde känna många i laget och fick även uppleva en hel del på planen, men vad skulle du beskriva är ditt bästa minne från tid tid här?

Känner direkt att jag skulle vilja säga hemmamatchen mot Kalmar FF 2019 när vi vänt 0-1 underläget till 2-1 och fick fira med fansen på det sättet som vi gjorde, det var mäktigt, berättar Deniz.

Några avslutande ord från din sida?

Ja, jag önskar verkligen föreningen och fansen all lycka inför framtiden. Jag kommer fortsätta följa IF Elfsborg noga och hoppas på att de tar hem guldet i slutet på året. Min tid här har varit väldigt bra och jag har fått möjligheten att jobba med fantastiska människor både på-och utanför planen, så jag hoppas att föreningen uppnår den framgången som dem strävar efter, avslutar Deniz.

 

När vi återigen lånade ut Deniz till Örebo SK inför säsongen 2021 så var vi väl medvetna om att den här situationen kunde uppstå utifrån Deniz prestationer på planen.
Vi tackar Deniz för tiden i gulsvart, gratulerar till möjligheten och att spela i den turkiska högsta ligan och önskar han all lycka i sin fortsatta karriär, avslutar klubbchef Stefan Andreasson.

Huvudpartners