Underläge och en tuff bortamatch – då reste sig Elfsborg, vände matchen och vann i slutet. 

Det var en tuff match som väntade IF Elfsborgs U-trupp på tisdagseftermiddagen. En lång bussresa till Sölvesborg och match mot Mjällby, en match som mer eller mindre alltid är tuff mot ett hårt jobbande hemmalag. Så skulle det bli även denna kväll. Elfsborg kom ut och försökte rida på det självförtroende som kom efter hela 7–0 i förra matchen mot Åtvidabergs FF. Mjällby hade å andra sidan också en hemmaseger i bagaget mot GAIS och ville fortsätta på den sviten.

Jämnt och tufft var det men Elfsborg hade svårt att få bollen i nät i första halvlek. Killarna kämpade men fick inte hål på hemmalaget trots stora chanser och istället var det just Mjällby som gjorde ett mentalt viktigt mål i 40′ minuten, ett mål som gav ledning in i paus.
– Vi kom ut riktigt bra, högt presspel och spelade fantastiskt bra. Sedan gick vi ner oss lite och då lyckades de göra ett mål vilket var otroligt tungt. Innan dess hade vi haft två rena frilägen men lyckades inte sätta den. Men vi sa i paus att vi måste tro på det och inte tycka synd om sig själva. Det är alltid 90 minuter fotboll som ska summeras, säger Emir Bajrami.

Sen vändning – extra skön seger

Och tro på det skulle laget verkligen göra. Spelmässigt kom laget ut, var hungrigt och kämpade för att göra mål. Utdelningen skulle också komma i 72′ minuten när Theo Lind satte in kvitteringen. Det gav visst momentum och Elfsborg såg en chans att trumma på för segern – något som också skulle bli ett faktum när Besfort Zeneli kunde sätta 1–2 med bara fem minuter kvar.
– Det här var en riktig fight, inget skönspel men vi mötte också ett riktigt bra Mjällby med ett vasst lag. Det gör det ännu skönare. Nu har vi två bortasegrar i rad och den här prestationen var riktigt bra, jag och tränarstaben är otroligt nöjda med killarna, avslutar Emir.

Mjällby AIF – IF Elfsborg 1–2 (1–0)

Mål: 1–0 43′, 1–1 Theo Lind 72′, 1–2 Besfort Zeneli 85′

Startelva: 31. Ludvig Målberg (mv), 4. Teodor Svensson, 5. Mattias Mannerstål, 7. Otto Vallentin, 8. Filip Gustafsson (K), 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 15. Amer Jusic, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind
Ersättare: 1. Alex Rahm (mv), 6. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 14. Zakkar Alissa, 18. Hampus Hagvall, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci