210624 Elfsborgs spelare jublar efter att Besfort Zeneli (rygg mot kameran) gjort 3-1 under fotbollsmatchen i P19 Allsvenskan södra mellan Elfsborg och Trelleborg den 24 juni 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0100

Zenelis hattrick sänkte Ängelholm

Publicerad: 2021-09-11 15:49

Tredje raka segern var ett faktum när Ängelholms FF besegrades i en storseger på lördagen. 

Elfsborgs U-trupp har verkligen fått utväxling de senaste matcherna. Efter två starka bortasegrar var det nu dags att inta Borås Arena igen, denna gång för match mot Ängelholms FF. Med självförtroende i ryggen gick Elfsborg ut och tog tag i matchen omgående från start. Utdelningen fick dock vänta på sig till den 18′ minuten när Isaac Antonsson satte 1-0, men spelmässigt lyckades Elfsborg skapa tryck och målchanser. Efter halvtimman spelad vaskade dock gästerna fram en chans som också förvaltades, och helt plötsligt var det oavgjort i matchen. Då klev Besfort Zeneli fram bara tre minuter senare och satte 2-1 vilket också var halvtidsresultat.

I andra halvlek trummade sedan Elfsborg på och visade klass. Zeneli ökade på till 3-1 bara nio minuter in i andra halvlek och uppförsbacken blev än brantare för gästerna. När sedan Otto Vallentin gjorde 4-1 med kvarten kvar, och Zeneli sitt tredje för dagen med tio minuter kvar, blev det en tämligen komfortabel resa fram mot slutsignal.

Matchen slutade 5-1 och därmed kunde Elfsborg knipa lagets tredje raka seger. Näst på tur står en tuff bortamatch när Malmö FF tar emot på hemmaplan, en match som spelas nästkommande helg.

IF Elfsborg – Ängeholms FF 5-1 (2-1)

Mål: 1-0 Isaac Antonsson 18′, 1-1 33′, 2-1 Besfort Zeneli 36′, 3-1 Besfort Zeneli 54′, 4-1 Otto Vallentin 74′, 5-1 Besfort Zeneli 79′

Truppen: 1. Alex Rahm (mv), 31. Ludvig Målberg (mv), 2. Johannes Abdulahad, 4. Teodor Svensson, 5. Mattias Mannerstål, 6. Awil Hassan, 7. Otto Vallentin, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli (K), 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 13. Arvid Skantz, 15. Amer Jusic, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind, 18. Hampus Hagvall, 20. Max Sandberg Castro, 21. Endrit Kutllovci

Huvudpartners Officiella sportleverantörer