Leo Väisänen är tillbaka efter tuffa VM-kvalfajter med Finland och känner sig både redo och laddad inför måndagens hemmamöte med BK Häcken.
– Det blir alltid bra matcher när vi möter dem, säger mittbacken.

Under det landslagsuppehåll som nu varit har IF Elfsborgs Leo Väisänen varit iväg och representerat Finlandet i VM-kvalet. Där blev det två av två starter i matcherna mot Kazakstan och Frankrike.

– Det var första gången jag fick chansen i startelvan i kvalmatcherna. Så självklart extra speciellt och det är roligt att känna sig viktig i laget. Det ger mig självförtroende. Det var bra matcher att spela och jag är stolt över att få representera Finland, säger Leo Väisänen.

Hur var matcherna?

– I den första kvalmatchen, mot Kazakstan, var vi det bättre laget och skulle bara vinna. Tre viktiga poäng. Frankrike på bortaplan var en desto tuffare match där vi förlorade med 2–0. De var bättre, de har många skickliga spelare individuellt sett och de hade väldigt många supportrar på plats. Det var det största antalet åskådare jag någonsin spelat inför.

Nu är han tillbaka hemma i Borås och han och laget står redo för måndagens allsvenska batalj mot BK Häcken.

– Det känns väldigt bra och det har varit en bra vecka. Och det känns alltid bra att vara tillbaka och spela match med Elfsborg på Borås Arena. Jag är säker på att det kommer att bli en bra match, det känns som att det alltid blir bra matcher när vi möter dem. Det är ett bra lag som vi ställs mot, och vi ska bara fortsätta som vi gjort på senare tid i allsvenskan. Det har sett bra ut, och laget fortsätter bli starkare och starkare och bättre och bättre. Så vi ska bara köra vidare och fortsätta göra vår grej, säger han och lägger till:

– Vi vet hur vi vill spela och vi har gjort det bra. Fortsätter vi på det sättet så kommer resultatet vi vill ha komma.

Måndagens match är en av de sista i det som är allsvenskans 18:e omgång. Snart kliver man in i seriespelets sista tredjedel.

– En mycket spännande höst väntar och jag är verkligen taggad. Men vi tar en match i taget och förhoppningsvis kommer det att ge resultaten vi vill ha.

IF Elfsborg–BK Häcken startar klockan 19.00 under måndagskvällen.