210914 Elfsborgs Ebba Johansson kramas om efter 6-0 under fotbollsmatchen i division 3 västra dam mellan Elfsborg och Skoftebyn den 14 september 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0117

Ny målfest – ny hållen nolla

Publicerad: 2021-09-14 21:53

Det blev en ny målfest när IF Elfsborg vann med hela 7–0 mot Skoftebyns IF U på tisdagskvällen. 

Denna match blev framflyttad då Skoftebyns IF U inte fick ihop ett lag, men på tisdagskvällen var det dags för match igen. Senast Elfsborg spelade match slutade det 8–0 mot Bergdalens IK U, därefter en seger på walk over i helgen mot Rävlanda/Bollebygd innan det nu var dags för match återigen. Då var det ett spelsuget Elfsborg som körde igång.

Det dröjde heller inte lång tid innan Elfsborg fick hål på nollan. Maja Wrångemyr visade varför hon ledde interna skytteligan och ökade till sitt sjätte gjorda mål i år. Några minuter senare ökade Mathilda Ståhlbom Karlsson till 2–0 innan Sara Jardving satte 3–0 och därefter Wrångemyr igen till 4–0. Då hade matchen spelats i 20 minuter. Skoftebyn försökte då stoppa blödningen i mångt och mycket och lyckades då det inte blev fler mål i första halvlek.

Seriefinal väntar

Elfsborg fortsatte jobba vidare, gjorde några byten och fick än mer energi. Då kom ytterligare ett nytt målstim. Donika Shala satte 5–0 redan efter fyra minuter, Ebba Johansson ökade tolv minuter senare och spiken i kistan satte Sara Jardving i 63′ till 7–0. Därmed åttonde raka segern av åtta möjliga och fortsatt hållen nolla, ett otroligt starkt facit. Nästa match är mot Vänersborg vilket också blir en seriefinal, på bortaplan nu på söndag.

IF Elfsborg – Skoftebyns IF U 7–0 (4–0)

Mål: 1–0 Maja Wrångemyr 8′, 2–0 Mathilda Ståhlbom Karlsson 12′, 3–0 Sara Jardving 19′, 4–0 Maja Wrångemyr 21′, 5–0 Donika Shala 49′, 6–0 Ebba Johansson 61′, 7–0 Sara Jardving 63′

Truppen: 1. Lia Wiking (MV), 99. Rebecka Wikander (MV), 3. Fanny Johansson, 6. Linda Westberg Carlsson, 7. Elin Dahl, 8. Linn Sångberg, 10. Mathilda Ståhlbom Karlsson, 11. Leann Nyström, 12. Ellen Larsson (K), 13. Evelina Brink, 14. Donika Shala, 16. Olivia Gurtata, 19. Johanna Kalinskij Köhlquist, 20. Ebba Johansson, 21. Tea Skoglund, 24. Ida Backlund, 28. Maja Wrångemyr, 77. Sara Jardving

Huvudpartners Officiella sportleverantörer