IF Elfsborg och Ahmed Qasem är överens om en kontraktsförlängning som sträcker sig över säsongen 2024. Ahmed, som anslöt i vintras tackar för förtroendet och ser fram emot en spännande tid i föreningen.  

Det känns riktigt bra. Det är en väldigt bra miljö här med duktiga spelare som man kan lära sig mycket av, så det faktum att föreningen vill förlänga med mig visar bara på att de tror på mig, vilket känns skönt, berättar Ahmed.

Jag tycker att min utveckling sen jag kom är tydlig. Jag märkte speciellt nu under den senaste landslagssamlingen att jag utvecklats och tagit kliv och det för mig blir absolut en extra boost att bara fortsätta pusha mig själv till mina mål, förklarar Ahmed.

Det är en hård konkurrens-situation på kanterna i dagens IF Elfsborg, hur ser du på det?

Jag ser det mest som positivt, jag är fortfarande ung och känner att jag vill lära mig och ta till mig så mycket som möjligt. Så jag håller såklart ett öga på Okkels, Alm, Bernhardsson, Ondrejka och Kouame för att ta till mig ytterligare lärdomar, säger Ahmed.

Jag vill bara fortsätta ta steg nu och utvecklas på planen. Sen om det resulterar i speltid så småningom får vi se, men får jag chansen vill jag bara göra allt jag kan för att få laget att vinna fotbollsmatcher, avslutar Ahmed.

Ett driv och karaktär som passar bra in i gruppen. Tar kliv och utvecklar sitt genombrottsspel samt förbättrat sin disciplin i försvarsspelet, säger manager Jimmy Thelin.

När Ahmed kom till oss från Motala så hade han ej fyllt 18 år vilket innebär att man ej får skriva längre avtal än 3 år.
Under sommaren och i samband med att han nu fyllt 18 år har vi haft en dialog och kunde snabbt enas om en förlängning av nuvarande avtal till säsongen 2024, säger klubbchef Stefan Andreasson.