En tung och viktig seger på bortaplan blev det när Besforts Zenelis mål sänkte Malmö FF. 

Ny helg och ny match, denna gång en tuff bortamatch mot Malmö FF på Stadionområdet i Malmö. MFF hade spelat oavgjort i UEFA Youth League mot Juventus i veckan, Elfsborg hade en fin träningsvecka i benen där uppladdningen var fokuserad på lördagens uppgift.

Det blev också en tuff, jämn och härlig match mellan två bra lag. Malmö tog tag i taktpinnen och kommandot i Elfsborg, men gästerna försvara sig väl, stängde ytor och försökte gå på omställningar. Det blev mållöst i första halvlek, men chanser fanns för båda lagen. Tio minuter in i andra halvlek skulle matchens enda mål komma till. Ett uppspel från mittback landade på en offensiv bollmottagare, Besfort Zeneli fick bollen, passade ut på kanten och löpte in i boxen – och 1–0 till Elfsborg. Malmö gjorde vad man kunde för att komma ikapp, men Elfsborg kunde hålla nollan och ta tre poäng.

Tränare Emir Bajrami var väldigt nöjd med lördagens insats:
– Det var en otroligt skön seger och grabbarna stod för en otrolig laginsats. Trots att Malmö hade kommandot var det chansmässigt jämnt totalt sett. Vi hade givetvis ett sätt vi ville spela på, men man får vara ödmjuk om att man har en motståndare också att förhålla oss till. Ambitionen är alltid att gå högt i banan, men vi fick anpassa oss och gjorde det väldigt bra.

Oavsett resultat var det en fin laginsats där alla kämpade menar Emir på.
– Det var en monsterinsats av killarna, hur man sprang för varandra, styrde och coachade i spelet. Det var härligt att se, oavsett vilken utgång det hade blivit i matchen. Nu får vi njuta och sedan nollställa oss. Nästa vecka har vi nya viktiga matcher och då gäller det att vara redo igen, avslutar Bajrami.

Malmö FF – IF Elfsborg 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 Besfort Zeneli 55′

Startelva: 31. Ludvig Målberg (mv), 2. Johannes Abdulahad, 5. Mattias Mannerstål, 7. Otto Vallentin, 8. Filip Gustafsson (K), 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 15. Amer Jusic, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind
Ersättare: 1. Alex Rahm (mv), 4. Teodor Svensson, 6. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 13. Arvid Skantz, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci